Juventus vindt voor vierde keer op rij CL-Waterloo in eigen huis

16 maart 2022, 22:52

Juventus is woensdagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de Champions League. De Italiaanse grootmacht ging in het eigen Allianz Stadium verrassend met 0-3 onderuit tegen Villarreal. Dat betekent dat Juventus voor het vierde seizoen op rij voor eigen publiek het miljardenbal verlaat.

Met Matthijs de Ligt en Arnaut Danjuma tegenover elkaar begonnen Juventus en Villarreal met een gelijke stand aan de return. De heenwedstrijd op Spaanse bodem was immers in een 1-1 gelijkspel geëindigd en de gastheer liet in Turijn zien de klus snel te willen klaren. Juventus zocht fanatiek te aanval, terwijl de bezoekers uit Oosten van Spanje zich beperkten tot verdedigen en counteren.

In het eerste bedrijf was vooral doelman Gerónimo Rulli veelvuldig in beeld. De goalie van Villarreal keepte een uitstekende wedstrijd en was de oorzaak dat Juventus niet met een voorsprong aan de thee ging. Hij ranselde een kopbal van Álvaro Morata uit zijn doel en bleek vervolgens een behoorlijke sta-in-de-weg voor Dusan Vlahovic. De spits vond Rulli twee keer op zijn weg en knalde ook hard tegen de lat.

Waar Juventus in de eerste helft vaak voor het doel van Rulli te vinden was, bleek dat in het tweede bedrijf een stuk lastiger. Kansen waren dan ook schaars in het Allianz Stadium en Villarreal liet zich steeds meer gelden in aanvallend opzicht. Daar werd de ploeg van Danjuma in de slotfase voor beloond. Na een onhandige overtreding van Daniele Rugani wees scheidsrechter Szymon Marciniak na het bekijken van de beelden naar de stip.

Dit buitenkansje was wel besteed aan de ervaren Gerard Moreno, die vier minuten eerder was ingevallen. De aanvaller was de eerste speler van Villarreal die op doel schoot in Turijn, maar zijn inzet was dus wel meteen goed voor de 0-1. Juventus zocht daarna de aanval en kreeg aan de overkant het deksel hard op de neus. Na een hoekschop via de bal zomaar voor de voeten van Pau Francisco Torres, die de 0-2 binnen kon lopen.

Daarmee was de koek nog niet op voor de gasten. Een snelle counter kwam voor de voeten van Danjuma, die van scoren werd gehouden door De Ligt. De verdediger deed dat echter met zijn arm en dus ging de bal andermaal op de stip. Ditmaal mocht Danjuma aanleggen vanaf elf meter en ook hij schoot feilloos raak. Hij maakte de pijnlijke statistiek voor Juventus compleet. Na Ajax (2018/19), Olympique Lyon (2019/20) en FC Porto (2020/21) opnieuw een uitschakeling in eigen huis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen