De Ligt eerlijk na uitschakeling: "Horen niet bij de grote jongens"

16 maart 2022 – Matthijs de Ligt kwam na de wedstrijd tussen Juventus en Villarreal met een pijnlijke constatering. De centrumverdediger speelde een negatieve hoofdrol bij de 0-3 nederlaag en uitschakeling van de ploeg uit Turijn. Na afloop was hij kritisch op zijn eigen spel.

De Ligt eerlijk na uitschakeling: "Horen niet bij de grote jongens"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Tot de 75e minuut gaat het eigenlijk prima", opende De Ligt zijn analyse voor de camera van RTL7. "We hadden de controle en Villarreal heeft niet veel mogelijkheden gehad. Wij kregen in de eerste helft al drie of vier goede kansen. In de laatste twintig minuten stort het helemaal is, dat was echt dramatisch. Ik wil niet zeggen dat de hoop na de 0-1 wegvloeit, we hadden nog een kwartier om sowieso de 1-1 te maken. Daar ga je dan voor, maar in de tweede helft hebben we weinig gecreëerd."

De Ligt speelde een negatieve hoofdrol bij de 0-2 en 0-3. Daar was de ex-Ajacied, die landgenoot Arnaut Danjuma zag scoren, zelf ook duidelijk in. "Bij de 0-2 dekte ik Torres bij de corner en ik dacht dat Morata de bal weg zou koppen. Uiteindelijk moet je niet denken maar doen. Dit was een dure les. Bij de 0-3 probeerde ik alles te doen om die bal te blokken. Dan komt ie tegen mijn arm en dat is klote."

Juventus vliegt zodoende opnieuw vroeg uit de Champions League en dat is volgens De Ligt een duidelijk signaal richting hem en zijn ploeggenoten. "Als je drie jaar achter elkaar in de achtste finales eruit vliegt, kun je wel stellen dat we niet bij de grote jongens horen. We moeten proberen de weg omhoog te vinden. Hoe we de laatste twintig minuten alles weggegeven, dat is niet Juventus waardig."

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd