'Barça laat Haaland links liggen en gaat voor Lewandowksi'

17 maart 2022, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona wordt al maanden gelinkt aan Erling Braut Haaland, maar de aanvaller is inmiddels niet meer de droomkandidaat in Nou Camp. De Catalaanse grootmacht aast volgens FootballTransfers nu op de handtekening van Robert Lewandowski.

Haaland mag voor 75 miljoen euro verkassen naar een nieuwe club, maar dat gaat dus niet Barça worden. De aanvaller wil slechts een contract van twee jaar tekenen, waardoor de kans op een transfervrij vertrek na die periode te groot is. Mino Raiola lijkt steeds vaker gebruik te willen maken van de transfervrije status van zijn spelers. Zo liet hij eerder al Brian Brobbey uit zijn contract lopen bij Ajax om te tekenen bij RB Leipzig, terwijl Noussair Mazraoui nu ook transfervrij vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

Barça heeft het financieel zwaar en wil daarom geen miljoenen betalen die binnen een paar jaar verdampt zijn door een transfervrij vertrek van een sterspeler. Daarom zoekt de club verder en is Lewandwoski bovenop het verlanglijstje verschenen. De aanvaller heeft een contract tot medio 2023, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat er een verlenging in het verschiet ligt. De komende zomer is dus de laatste kans voor Bayern om de aanvaller niet transfervrij te laten gaan.

Eerder liet Lewandowski zich al kritisch uit over de opstelling van zijn huidige werkgever. Eind februari liet technisch directeur Hasan Salihamidzic voor de camera van Sky Sports Deutschland weten dat hij graag doorwilde met de aanvaller, waarop de Pool reageerde: "Nou, dat hoor ik dan voor het eerst." Barcelona wil van die situatie gebruik maken: de spits moet Camp Nou weer richting de top van de ranglijst brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen