PSV maakt er weer vier tegen Kopenhagen en bereikt laatste acht

17 maart 2022, 20:38   Bijgewerkt: 17 maart 2022, 22:14

PSV blijft op alle fronten meestrijden om de prijzen. De Eindhovenaren plaatsten zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Conference League. Het elftal van Roger Schmidt rekende in de return overtuigend af met FC Kopenhagen. Na de 4-4 van vorige week kwam PSV in Denemarken een stuk sterker voor de dag en resulteerde dat in een 0-4 overwinning.

Het contrast met het duel in Eindhoven was groot. PSV kende een flitsende start en gaf achterin niets weg. Het tandeloze Kopenhagen daarentegen was geen schim van de ploeg die in het Philips Stadion vier doelpunten maakte. PSV wist de sterke eerste helft ook te belonen met twee treffers.

De tweede helft begon met een flinke tegenvaller voor PSV. Al na een paar minuten raakten de Eindhovenaren Gakpo kwijt en bij die actie pakte Erick Gutiérrez een gele kaart wegens commentaar op de leiding, waardoor hij geschorst is voor het heenduel in de kwartfinale. De aanvoerder werd uit de wedstrijd geschopt door Denis Vavro. De arbiter William Callum liet vervolgens na Vavro van het veld te sturen. De Schot deed het af met een gele kaart.

De charge van Vavro tekende frustratie van Kopenhagen. PSV gaf de gastheren geen moment het idee dat er wat te halen viel. Ook na rust kwam PSV achterin geen moment in de problemen. Tien minuten voor het einde deelde PSV de genadeklap uit: Zahavi was het eindstation na een mooi driehoekje tussen hem, Veerman en Ritsu Doan. Madueke, geholpen door opnieuw een blunderende Johnsson, maakte in blessuretijd de 0-4. 

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6, Mauro Junior 7, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 7; Erick Gutiérrez 6.5 (90. Bruma -), Mario Götze 7 (90. Yorbe Vertessen -) , Ibrahim Sangaré 6.5; Ritsu Doan 7 (84. Noni Madueke -), Eran Zahavi 7.5 (84. Carlos Vinicius -), Cody Gakpo 6 (53. Joey Veerman 6.5)

Man of the Match: Eran Zahavi

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen