Succes Braga is slecht coëfficiëntennieuws voor Nederland

17 maart 2022, 20:44

Slecht coëfficiëntennieuws voor Nederland. Sporting Braga heeft zich donderdagavond bij de laatste acht van de Europa League geschaard. Dat deed de Portugese club door AS Monaco op een gelijkspel te houden. Rangers en Atalanta mogen zich ook kwartfinalist noemen.

AS Monaco - Sporting Braga 1-1

Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd was voor Sporting Braga een 1-1 gelijkspel in de return voldoende voor een plek in de kwartfinale. Abel Ruiz zette de Portugezen na achttien minuten op voorsprong. Dat leek genoeg voor de zege te zijn, maar vlak voor tijd kwam Monaco via Axel Disasi nog op gelijke hoogte. Door de remise van Sporting Braga mag Portugal weer wat puntjes bijschrijven voor de coëfficiëntenlijst. Bovendien kan de club in de volgende ronde(s) meer punten bij elkaar sprokkelen. Goed nieuws voor Portugal, slecht nieuws voor Nederland.

Rode Ster Belgrado - Rangers 2-1

Voor Rangers was het bereiken van de kwartfinale van de Europa League een formaliteit na de 3-0 zege in de heenwedstrijd. Toch werd het nog even billen knijpen voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst toen Mirko Ivanic binnen tien minuten de 1-0 op het scorebord zette. Rode Ster Belgrado verloor de hoop op een goede afloop toen Ryan Kent tien minuten na rust voor de gelijkmaker tekende. De 2-1 viel vlak voor tijd nog, maar te laat voor een Servische comeback.

Bayer Leverkusen - Atalanta 0-1

Met Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners verschenen stonden liefst vijf Nederlanders aan de aftrap in Leverkusen. Waar de heenwedstrijd in een doelpuntrijke overwinning voor Atalanta eindigde, werd er in de return slechts eenmaal gescoord. Jérémie Boga nam in blessuretijd de 0-1 voor zijn rekening. De Italianen gaan daardoor verder in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen