Feyenoord krijgt goed nieuws richting Ajax, zorgen bij PSV

17 maart 2022, 21:24

Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia ontbreekt donderdagavond bij de Rotterdammers in de Conference League tegen Partizan Belgrado vanwege een lichte blessure. Na een corona-uitbraakje was er na diens afwezigheid vrees voor ook een besmetting bij de linksachter, maar hij kampt niet met covid. Daardoor is de kans op inzetbaarheid in De Klassieker groter.

Dat melden diverse media, waaronder het doorgaans goed ingelichte Feyenoord Transfermarkt. Malacia wordt aan de linkerkant van de verdediging vervangen door Ramon Hendriks. Achterin ontbreken ook Gernot Trauner en Marcus Pedersen, maar zij kampen wel met een coronabesmetting. Daardoor zal het voor Arne Slot, die zelf ook thuis zit vanwege een positieve test, een behoorlijk puzzel worden om de achterhoede te vormen tegen Ajax zondag, waardoor het nieuws over Malacia meehelpt. 

Gakpo uit het duel geschopt

Voor PSV was er ondanks het behalen van de volgende ronde in de Conference League ook minder goed nieuws. Aanvaller Cody Gakpo kreeg een snoeiharde tackle te verduren en probeerde het nadien nog wel even, maar kon uiteindelijk niet verder en moest worden gewisseld. Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend, maar goed nieuws is het allerminst. 

In elk geval is Érick Gutiérrez er niet bij tijdens de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het derde toernooi van Europa. De middenvelder werd woedend toen dader Denis Vavro slechts met een gele kaart werd bestraft voor zijn charge op Gakpo, maar dat was niet handig. Hij kreeg geel voor zijn actie en stond net als Gakpo en Jordan Teze op scherp, maar zij gingen niet op de bon. Bij AZ had Dani de Wit ook de volgende wedstrijd moeten missen, maar na de uitschakeling is dat pas op zijn vroegst volgend seizoen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen