Schmidt neemt eerste zorgen over uit wedstrijd geschopte Gakpo weg

17 maart 2022, 22:10

Roger Schmidt heeft goede hoop dat de blessure van Cody Gakpo meevalt. Een roekeloze tackle van Denis Vavro maakte donderdagavond een einde aan de wedstrijd van de aanvaller van PSV.

Gakpo werd vlak na rust uit de wedstrijd geschopt door de verdediger van FC Kopenhagen. Terwijl de aanvaller de bal naar voren probeerde te spelen, werd hij van achteren geraakt door Vavro. Hoewel de verdediger niet de intentie leek te hebben om de bal te raken, kwam hij weg met een gele kaart.

Nadat hij het nog even had geprobeerd, liet Gakpo zich in minuut 54 vervangen. "Hij heeft op dit moment veel pijn", aldus Schmidt na afloop voor de camera van ESPN. "We zullen het morgen moeten bekijken. We hopen dat het niks ergs is, niet zoals de laatste keer. Het zou echt jammer zijn als hij een blessure aan de wedstrijd overhoudt. Het was een onnodige overtreding, hij had geen enkele kans om de bal te spelen. Maar het is zoals het is. Of ik goede hoop heb dat meevalt? Ja."

Meer dan tevreden

PSV won met liefst 0-4 van Kopenhagen en plaatste zich zo overtuigend voor de laatst acht van de Conference League. "We hebben in zijn totaliteit een goede wedstrijd gespeeld. We wilden er vanaf het begin staan en doelpunten maken. Dat hebben we heel goed gedaan. In balbezit waren we altijd in staat oplossingen te vinden. Na het derde doelpunt was het beslist."

Eran Zahavi nam in de Deense hoofdstad twee doelpunten voor zijn rekening. Het was zeker niet de eerste keer de laatste tijd dat de Israëlische spits belangrijk was voor PSV. "Hij wordt iedere week beter. Hij had wat wedstrijden nodig om weer in vorm te komen en is nu in topconditie", stelt Schmidt. "Hij is ijverig, rent veel en is een rolmodel voor de jonge spelers. Hij leeft voor het maken van doelpunten en op dit moment maakt hij ze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen