Feyenoord-spits Dessers in rijtje met Ronaldo, Lewa en Larsson

17 maart 2022, 22:30

Cyriel Dessers (27) kreeg donderdagavond een doelpunt op zijn naam zoals Pippo Inzaghi in 2007 kreeg in de finale van de Champions League. Een doelpunt via zijn rug met enig fortuin, maar wel een bijzondere goal. Virtueel gaat hij daardoor samen met AS Roma-spits Tammy Abraham aan kop van het topscorersklassement in de Conference League en komt in een rijtje met heel veel eervolle spelers.

Want Opta Johan kwam met het bijzondere feitje dat Dessers dit seizoen de vierde speler is, die in vijf opeenvolgende wedstrijden scoort in de Champions League, Europa League of Conference League. Ajax-spits Sébastien Haller maakte zelfs zeven wedstrijden op rij een goal, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo staan in die series op vijf goals.

Zijn vijfde goal in even zoveel duels op rij is niet alleen dit seizoen bijzonder, maar volgens Gracenote ook in de historie van Feyenoord een unicum. Alleen Lex Schoenmaker (1973/1974), Nico Jansen (1976/1977) en Henrik Larsson (1994/1995) gingen de van RC Genk gehuurde spits voor in deze fraaie statistiek. Als hij in het heenduel van de kwartfinale van het derde Europese toernooi ook scoort, is hij dus koploper in die statistiek. 

Lees ookTransferdompers Feyenoord voor Bijlow-vervanger en Dessers

In totaal staat de teller van Dessers op zes doelpunten en alleen AS Roma's Abraham maakte even zoveel doelpunten tot dusver. Die spits stond overigens nog wel op het veld toen Dessers na een uur voetballen naar de kant moest. Ola Solbakken en Amahl Pellegrino (beiden FK Bodo Glimt) zijn de enigen die op vijf goals staan en ook nog in het toernooi zitten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen