Bosz verlicht zorgen in Frankrijk met Europees succes

17 maart 2022, 22:56

Waar het in eigen land maar niet wil vlotten met Olympique Lyon, gaat het de ploeg van trainer Peter Bosz in Europees verband voor de wind. Donderdag plaatsten Les Gones zich ten koste van FC Porto voor de laatste acht van de Europa League.

Lyon verschafte zich een week geleden een uitstekende uitgangspositie voor de return door in Portugal met 0-1 te winnen. Die voorsprong werd donderdag voor eigen publiek na twaalf minuten uitgebouwd door Moussa Dembélé, die na een leep balletje van Léo Dubois goed wegdraaide bij zijn tegenstander en vervolgens doelman Diogo Costa verschalkte.

De gelijkmaker - tevens de aansluitingstreffer over twee wedstrijden gezien - volgde een kwartier later. Lyon liet zich verrassen in de tegenaanval en Pepê (niet de ervaren Portugese verdediger, maar de Braziliaanse middenvelder) schoot uit een volley raak. De bezoekers kregen in het resterende uur nog een aantal mogelijkheden om een verlenging af te dwingen, maar Lyon hield de 1-1 vast.

Zo verdwijnt Lyon vrijdag in de koker voor de loting voor de kwartfinale van de Europa League. Daarin kan de Franse club bijvoorbeeld het Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar ook FC Barcelona worden gekoppeld. Met het uitschakelen van Porto heeft Lyon het Nederlandse voetbal onbedoeld ook een goede dienst bewezen: Portugal - de grote concurrent van Nederland op de coëfficiëntenranglijst - heeft nu één troef minder over in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen