Vitesse laat stunt tegen Roma in blessuretijd uit vingers glippen

17 maart 2022, 23:00   Bijgewerkt: 17 maart 2022, 23:15

Vitesse verlaat de Conference League met een flinke kater. De Arnhemmers waren op weg naar een verlenging tegen AS Roma, maar kregen in blessuretijd de deksel op de neus: 1-1. Ondanks de enorme deceptie in Rome, kan Vitesse met opgeheven hoofd terugkijken op een mooi Europees avontuur.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel oponthoud, met name veroorzaakt door de thuisploeg. Vitesse liet zich echter niet van de wijs brengen door de Italianen. Het elftal van Thomas Letsch speelde geduldig en had zelfs het meeste balbezit, maar dat leverde voorin geen mogelijkheden op.

Het enige wapenfeit van Vitesse was een gevaarlijke, zwabberende vrije trap in de eerste minuten waar Roma-doelman Rui Patricio zich bijna op verkeek. Achterin wist Vitesse Roma goed te beteugelen. In de eerste helft creëerde Roma geen uitgespeelde kansen. De gastheren kwamen niet verder dan een paar schoten van afstand.

Het geduld betaalde zich uit voor Vitesse. Na ruim een uur spelen liet Maximilian Wittek het uitvak met Vitesse-fans ontploffen. Met een schot van buiten de zestien liet hij Rui Patricio kansloos. Het was het perfecte antwoord op het anti-voetbal dat Roma speelde. De Romeinen speelden negentig minuten lang het typische voetbal van trainer José Mourinho.

Vitesse slaagde er bijna in Roma te dwingen tot een verlenging, maar zover kwam het uiteindelijk niet. In blessuretijd ging het alsnog mis. Wittek liet zich verrassen door de ingevallen Rick Karsdorp, die Tammy Abraham een niet te missen kans gaf en moest het dappere Vitesse alsnog buigen voor de Romeinen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Jeroen Houwen 6.5; Eli Dasa 7, Danil Doekhi 7.5, Jacob Rasmussen 6.5, Maximlian Wittek 7; Sondre Tronstad 8, Riechedly Bazoer 7 (90. Thomas Buitink -), Domgjoni 6.5 (90. Nikolai Baden Frederiksen -); Daan Huisman 6 (60. Yann Gboho 6 ); Adrian Grbic 5, Loïs Openda 6.5

Man of the Match: Sondre Tronstad

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling