Karsdorp onder de indruk: ''Dat is een compliment voor Vitesse''

18 maart 2022, 08:10

AS Roma kwam donderdagavond bijzonder goed weg tegen Vitesse. Na de 0-1 overwinning in de heenwedstrijd in Arnhem dachten de Italianen het klusje wel even te klaren in eigen huis, maar niets bleek minder waar. Een doelpunt van Tammy Abraham in de laatste minuut van de reguliere speeltijd deed Vitesse uiteindelijk de das om. Voor Rick Karsdorp was er een belangrijke rol weggelegd. Hij gaf namelijk de assist. De oud-Feyenoorder was na afloop lovend over Vitesse. 

Toen de Arnhemmers tijdens de loting voor de achtste finales van de Europa League werden gekoppeld aan AS Roma, geloofden weinigen in een stunt. Zeker na de 0-1 nederlaag in eigen huis. De ploeg van Thomas Letsch won in de UEFA Conference League weliswaar al van onder meer Anderlecht en Tottenham Hotspur, maar AS Roma was te hoog gegrepen. Dat dacht men althans. In de Italiaanse hoofdstad liet Vitesse zich echter van haar beste kant zien en was het heel dichtbij een stunt. 

Een wereldgoal van Maximillian Wittek leek Vitesse een lange tijd een verlenging te bezorgen, maar de thuisploeg sloeg toe zoals eigenlijk alleen ploegen van José Mourinho dat kunnen doen. Met een belangrijke rol dus voor Karsdorp, die meteen na de 0-1 van Wittek binnen de lijnen kwam. ''Het werd tijd dat ik weer belangrijk zou zijn'', zei de Nederlander na afloop voor de camera van ESPN. ''Het is lang geleden dat ik een assist heb gegeven, maar nu ben ik belangrijk voor het team en zijn we een ronde verder.'' 

En daarmee is wat AS Roma betreft eigenlijk ook meteen alles gezegd, want het was niet best wat de Italiaanse topclub op de mat legde. Volgens Karsdorp kwam dat ook door Vitesse. ''Vitesse is geen verkeerde ploeg. Dat zag je ook in de eerste wedstrijd. Het veld was niet super, maar daar kwamen we goed weg en winnen we met 0-1. Nu pakken we hem in de laatste minuut nog mee. Vitesse speelde heel goed'', aldus de oud-Feyenoorder, volgens wie AS Roma heus wel meer kan. ''Maar het is ook een compliment toe naar Vitesse. Zij hebben het goed gedaan. Uiteindelijk is het resultaat het belangrijkste. Het maakt niet uit hoe we winnen of hoe we een ronde verder komen. Het is ons gelukt, dus prima.''

Zondag zullen Karsdorp en zijn ploegmaten wederom aan de bak moeten. Dan staat de Romeinse derby tegen Lazio op het programma. AS Roma is de huidige nummer zeven van de Serie A, met één punt minder dan nummer vijf Lazio. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen