PSV-fans fluiten ex-Ajacied uit: "Maakt me geen 'f' uit"

18 maart 2022, 09:36

Nicolai Boilesen kreeg deze week tweemaal niet bepaald een hartelijk ontvangst van de supporters van PSV. De Eindhovense fans floten de aanvoerder van FC Kopenhagen uit vanwege zijn verleden bij rivaal Ajax. Boilesen verloor weliswaar met 0-4, maar genoot er eigenlijk alleen maar van.

"Ach, PSV-fans zijn PSV-fans", begon de linksback voor de camera van Veronica. "Het is wat het is, vandaag hebben zij verdiend gewonnen. Zo is voetbal nu eenmaal ook. En dat ze me uitfluiten? Dat maakt me eigenlijk geen 'f' uit", aldus de perfect Nederlands sprekende Boilesen, die vijf jaar in de hoofdmacht van de Amsterdamse topclub speelde. "Het is alleen maar mooi dat ze me nog een beetje herinneren."

Boilesen was kritisch op het optreden van zijn eigen ploeg. "Ik vind dat we met de bal niet goed genoeg waren in de eerste helft. We gaven veel te snel de lange bal. We moeten durven te spelen, maar dat deden we niet echt. We hadden vandaag gewoon onze dag niet, dan wordt het altijd lastig tegen een ploeg als PSV", aldus de Deense linksback.

PSV was volgens Boilesen duidelijk de betere partij, getuige ook de eenvoudige 0-4 zege. Daardoor plaatste PSV zich ten koste van Kopenhagen voor de kwartfinales. "We hadden nog negentig minuten kunnen spelen zonder te scoren of een kans te creëren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen