Transferweekje: Haaland gaat keuze maken, naam Ten Hag valt

19 maart 2022, 13:28

De transfermarkt is weliswaar alweer een tijdje weken gesloten, maar in de wandelgangen is het nooit stil. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord in de knel met regels

Door de blessure van Justin Bijlow kampte Feyenoord met een acuut probleem. Alleen reservedoelman Ofir Marciano beschikte nog over profervaring in de selectie van de Rotterdammers, waar verder alleen de talentvolle Tein Troost en Thijs Jansen toe behoren. Feyenoord hoopte op eenzelfde scenario als Ajax, dat na blessures onder de lat Przemyslaw Tyton contracteerde, maar dat is vanwege de UEFA-regels niet mogelijk. De deadline voor het strikken van transfervrije spelers is namelijk verstreken, waardoor Feyenoord creatief moest zijn. In de zoektocht naar een nieuwe sluitpost kwam Feyenoord daarom uit bij de Roemeen Valentin Cojocaru. Hij staat momenteel onder contract bij het Oekraïense FK Dnipro en mocht vanwege FIFA-regels tot het einde van het seizoen vertrekken, om de oorlog in het land te ontvluchten.

FC Groningen slikt domper

Feyenoord is niet de enige Nederlandse ploeg die zijn oog heeft laten vallen op de Oekraïense en Russische markt. Ook FC Groningen hoopte een slag te slaan op de speciaal ingelaste transfermarkt. De Trots van het Noorden wilde zich graag versterken met Glenn Bijl, die momenteel onder contract staat bij Krylia Sovetov Samara. Bijl, die een deel van zijn opleiding genoot bij Groningen, mag tijdelijk transfervrij vertrekken uit Rusland. Groningen hoopte de verdediger te kunnen verleiden tot een terugkeer en hem voor een langere periode vast te leggen, maar dat ziet hij niet zitten. Het is niet de eerste keer dat de Groningers een blauwtje lopen bij Bijl. Hij leek in 2019 al op weg terug naar de FC, maar koos uiteindelijk toch voor FC Emmen. De rechtsback verruilde Emmen afgelopen zomer voor Krylia Sovetov Samara. 

Ook Cambuur loopt blauwtje

Feyenoord profiteerde van de tijdelijke transferregels door met Cojocaru het keepersprobleem op te lossen, terwijl  FC Utrecht eveneens een nieuwe speler aantrok: Pontus Almqvist, een behendige Zweedse aanvaller van FK Rostov. Ook SC Cambuur keek rond in Rusland en Oekraïne, maar met minder succes. De Leeuwarders hoopten een nieuwe spits aan te trekken nu zowel Roberts Uldrikis als Tom Boere geblesseerd is. "Ik heb wat telefoontjes gepleegd en geïnformeerd, alleen is het niet realistisch gebleken. Het ligt allemaal behoorlijk ingewikkeld. Veel spelers waren er niet happig op om snel een keuze te maken", aldus technisch manager Foeke Booy tegen Voetbal International.

Ten Hag op grote lijst van United

Dat Erik ten Hag in de belangstelling staat van Manchester United, is al langere tijd bekend. De coach van Ajax is echter niet de enige kandidaat om komende zomer het stokje over te nemen van interim-oefenmeester Ralf Rangnick. Ook de situatie van Thomas Tuchel wordt volgens Engelse media namelijk nauwlettend in de gaten gehouden. De Duitser wil komende zomer mogelijk vertrekken bij de Londense club, nu de steenrijke voorzitter Roman Abramovich is opgestapt. Naast de naam van Paris Saint-Germain-coach Mauricio Pochettino wordt nu ook Julen Lopetegui genoemd.

Het stroomt Haaland-geruchten

Er gaat geen dag voorbij of er wordt gespeculeerd over de toekomst van Erling Haaland. Naar alle waarschijnlijkheid zal de spits van Borussia Dortmund binnen afzienbare tijd duidelijkheid geven over zijn plannen. De internationale media zijn het met elkaar eens: Real Madrid of Manchester City wordt de nieuwe werkgever van de doelpuntmachine. FC Barcelona was ook zeer geïnteresseerd, maar zou zijn aandacht inmiddels hebben verlegd naar Robert Lewandowski. In zowel Madrid als Manchester ligt een mega-contract klaar voor Haaland, die door een afkoopclausule in zijn contract 'slechts's 75 à 80 miljoen euro kost. In Dortmund denkt men dat de aanvaller inmiddels een persoonlijkheid heeft bereikt met City. Wordt vervolgd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen