Coëfficiëntendrama: België raakt rechtstreeks CL-ticket kwijt

18 maart 2022, 10:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar 2021/22 voor de Nederlandse coëfficiënten een geweldig seizoen is, geldt het omgekeerde voor België. AA Gent, de laatste overgebleven vertegenwoordiger in Europa, werd donderdagavond door PAOK uit de Conference League geknikkerd. Dat heeft grote gevolgen voor het Belgisch voetbal.

Daarmee is het huidige seizoen namelijk het laatste waarin de Belgische landskampioen - zoals het er nu naar uitziet is dat stuntploeg Royale Union Saint-Gilloise - zich direct kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. Dat ticket raken de Belgen vanaf volgend seizoen kwijt. De kampioen van het komende seizoen zal eerst twee voorrondes moeten overleven om zich te plaatsen voor het miljardenbal.

Het is voor het eerst in negen jaar dat België geen ploeg rechtstreeks naar de Champions League mag sturen. Ook de andere ploegen die zich plaatsen voor Europees voetbal zullen genoegen moeten nemen met een minder gunstig ticket dan voorheen. De nummers twee en drie en de bekerwinnaar zullen allemaal een voorronde meer moeten spelen om de groepsfase van het betreffende toernooi te bereiken.

België begon dit seizoen met vijf Europees spelende clubs, evenveel als Nederland. Club Brugge overleefde een zware poule in de Champions League niet, Genk en Royal Antwerp sneuvelden in de groepsfase van de Europa League en Anderlecht liep zelfs de groepsfase van de Conference League mis na een nederlaag tegen Vitesse. Nu ook Gent is uitgeschakeld, is België gezakt naar de dertiende plek op de coëfficiëntenranglijst. 

Lees ook: Coëfficiëntenschade beperkt ondanks exit Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen