Van Gaal verklaart opvallende namen bij Oranje: "Ander systeem"

18 maart 2022, 13:06

Net als de voorselectie kent ook de definitieve Oranje-selectie van Louis van Gaal voor de oefeninterlands in maart enkele opvallende namen. In de 28-koppige selectie - groter dan gebruikelijk dus - was onder meer plaats voor Jordan Teze en Hans Hateboer. Dat terwijl voor het tweetal in de voorselectie nog geen plaats was. 

Teze was de meest opvallende naam in de selectie van Van Gaal. Niet alleen omdat hij in de voorselectie ontbrak, maar ook omdat hij überhaupt nog niet eerder deel uitmaakte van selectie. Toch staat hij al langer op de radar, zo vertelde Van Gaal op het kanaal van OnsOranje. "Zo'n speler van PSV volgen wij natuurlijk iedere week. Hij valt op door een bepaalde kwaliteit: zijn opbouwende kwaliteit. Omdat Stefan de Vrij geblesseerd is, moesten we die positie anders invullen. Dat wordt dus Teze."

Ook Jeremie Frimpong had zijn Oranje-debuut kunnen maken, maar de rechtsback raakte deze week ernstig geblesseerd. Daarom moest Van Gaal terugvallen op oude bekende Hans Hateboer. "We hebben niet alleen een lijst met internationals, maar ook een schaduwlijst. Daar stond zowel Frimpong als Hateboer op. Wij hadden een voorkeur voor Frimpong, maar helaas is hij geblesseerd geraakt. Toen zijn we snel op Hateboer overgegaan."

Met liefst 28 spelers koos Van Gaal bovendien voor een grote selectie. Bewust, zo legde hij uit. "Dit is het begin van de voorbereiding op het WK. Ik wil een ander systeem implementeren, dus dan kan je beter zoveel mogelijk spelers tegelijk daarin onderwijzen." 

Lees ook: Van Gaal verrast met keuze voor Teze

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen