Selectie Jong Oranje: viertal debutanten, Ajax hofleverancier

18 maart 2022, 12:45   Bijgewerkt: 18 maart 2022, 12:52

In navolging van Louis van Gaal heeft ook Erwin van de Looi zijn definitieve selectie vrijdag bekendgemaakt. De bondscoach laat eind deze maand vier spelers debuteren in Jong Oranje. Het gaat om Thomas Buitink (Vitesse), Elayis Tavsan (NEC), Milan van Ewijk (sc Heerenveen) en Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers).

Voor Buitink, Tavsan en Van Hecke zat het debuut er al aan te komen. Hun namen werden begin deze maand ook al toegevoegd aan de voorselectie. Voor Van Ewijk komt de oproep meer als een verrassing. De 21-jarige vleugelverdediger 'profiteert' van de blessures die Sven Botman en Ki-Jana Hoever sinds de voorselectie opliepen. 

Ajax levert wederom de meeste spelers aan de ploeg. Ryan Gravenberch is de meest opvallende naam, aangezien hij voorheen al voor 'het grote Oranje' uitkwam. Ook Brian Brobbey, Devyne Rensch en Kenneth Taylor ontvingen een oproep. Andere bekende namen zijn bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Quinten Timber (FC Utrecht) en Joshua Zirkzee (Anderlecht). 

De groep komt in de laatste week van maart bij elkaar om het kwalificatietoernooi voor het EK van 2023 in Roemenië en Georgië voort te zetten. Nederland, de nummer twee uit de poule, gaat op vrijdag 25 maart eerst op bezoek bij Jong Bulgarije. Daarna, op dinsdag 29 maart, wacht in eigen land de kraker tegen koploper Zwitserland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen