Clasie dolblij na oproep Oranje: "Het voelt wel anders"

18 maart 2022, 14:53

Jordy Clasie maakt zes jaar na zijn laatste interland zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder speelde in 2016 voor het laatst in het Oranje, maar maakt nu zijn rentree in de 28-koppige selectie die bondscoach Louis van Gaal heeft samengesteld.

De middenvelder is aan een sterk seizoen bezig bij AZ en speelde zichzelf daarmee in de kijker van de bondscoach. "Het is altijd fijn om terug te zijn na een lange periode. Ik ben trots en blij dat ik deel uitmaak van de selectie", aldus de middenvelder, die op de behandelingstafel lag toen Owen Wijndal hem het goede nieuws kwam brengen. "Hij feliciteerde me."

Lees ook: Van Gaal verrast met keuze voor Teze

Clasie was erbij toen Oranje in 2014 als derde eindigde op het WK, maar raakte de laatste jaren als speler van Southampton en Club Brugge steeds meer uit beeld. "Ik ben lang weggeweest, ik ben het niet meer gewend om in deze periodes opgeroepen te worden. Daarom voelt het nu wel anders, maar ik denk dat het snel weer went", aldus de middenvelder op de clubkanalen van AZ.

De ervaren middenvelder had de oproep van de bondscoach niet verwacht. "Ik denk dat het een bevestiging is dat ik lekker in mijn vel zit en een goede periode draai. Het is mooi dat het gewaardeerd wordt vanuit Zeist. Ik liet het maar gewoon op me afkomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen