Dit weten we over de tegenstanders van Feyenoord en PSV

18 maart 2022, 15:53

Feyenoord en PSV kennen hun tegenstander in de kwartfinale van de UEFA Conference League. Waar de ploeg van Arne Slot het moet opnemen tegen Slavia Praag wachten Roger Schmidt en co een tweeluik met Leicester City. Wat weten wij over de tegenstanders van Feyenoord en PSV? FCUpdate.nl laat er haar licht over schijnen. 

Slavia Praag

Feyenoord beleefde een onrustige aanloop naar de return tegen Partizan Belgrado. Niet alleen testten Gernot Trauner en Markus Pederson positief op corona, ook ontbraken hoofdtrainer Arne Slot en diens assistent Marino Pusic om die reden in de Kuip. John de Wolf nam de taken over van Slot en mocht na afloop dus ook zijn licht laten schijnen over de loting voor de kwartfinale. De Wolf maakte het niet veel uit welke tegenstander uit de koker zou rollen, als het maar géén Slavia Praag zou zijn. Feyenoord stond in de groepsfase immers nog tegenover de regerend landskampioen van Tsjechië. De Wolf zijn wens kwam echter niet uit. Steker nog, in de kwartfinale wacht wederom een tweeluik met Slavia Praag. 

Lees ook: Supersub Dessers helpt tiental Feyenoord naar volgende ronde

Hoewel het natuurlijk niet de meest aantrekkelijke tegenstander is, zal Feyenoord niet klagen. In de groepsfase veroverden de Rotterdammers namelijk vier punten tegen Slavia Praag. In de Kuip werd er met 2-1 gewonnen en in Tsjechië knokte Feyenoord zich met een man minder naar een 2-2 gelijkspel. Cyriel Dessers was de gevierde man destijds. Hij maakte in de derde minuut van de blessuretijd op fraaie wijze de gelijkmaker. Makkelijk had Feyenoord het dus niet. Maar Slavia Praag is in de tweede seizoenshelft niet meer zo oppermachtig als voor de winterstop. In 2022 werd er al vier keer verloren, waarvan tweemaal in de competitie. Daardoor gaat niet langer Slavia Praag, maar Viktoria Pilsen aan kop. 

In de UEFA Conference League maakte de komende tegenstander van Feyenoord daarentegen indruk door eerst af te rekenen met Fenerbahçe, alvorens in de heenwedstrijd van de achtste finale LASK Linz met 4-1 te verslaan. De return in Oostenrijk werd weliswaar met 4-3 verloren, maar het ticket voor de laatste acht kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Een smetje op de plaatsing voor de kwartfinale was de rode kaart voor Aiham Ousou. De centrumverdediger ontbreekt daardoor in de heenwedstrijd in Rotterdam. Bij Feyenoord zullen ze vooral Jan Kutcha niet uit het oog moeten verliezen. De 25-jarige spits was vooralsnog goed voor dertien doelpunten in 29 wedstrijden in alle competities. 

Leicester City

Van de zeven mogelijke tegenstanders was Marseille de mooiste, AS Roma de vervelendste en Leicester City... Ja, zeg het maar? The Foxes zijn de huidige nummer twaalf van de Premier League, maar sinds hun sprookje in 2016 houdt iedereen rekening met hen. Het seizoen 2015/2016 zal voor altijd de boeken ingaan als een van de meest bijzondere in het Engelse voetbal. Niet Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City of Manchester United, maar het 'kleine' Leicester City werd landskampioen. Een jaar eerder eindigde Leicester nog op de veertiende plek. De uitzonderlijke prestatie in het King Power Stadium bleef natuurlijk niet onopgemerkt. 

N'Golo Kanté vertrok en niet veel later maakte ook Riyad Mahrez de overstap naar de Engelse top, met als logisch gevolg dat de resultaten steeds minder werden. Maar vorig seizoen klopte Leicester toch weer nadrukkelijk op de deur van de Champions League. Het eindigde echter net buiten de top vier, waardoor The Foxes vrede moesten hebben met de groepsfase van de Europa League.  Daarin moesten ze hun meerdere erkennen in Napoli en Spartak Moskou. De Conference League lijkt Leicester City beter te liggen. Het ging donderdagavond weliswaar met 2-1 onderuit tegen Rennes, maar dankzij een 2-0 zege in de heenwedstrijd verdween het vrijdag 'gewoon' in de koker. In de tussenronde werd er al overtuigend afgerekend met Randers. 

Spelers met de individuele klasse van Kanté en Mahrez lopen er niet meer rond in het King Power Stadium. Maar de topscorer van dat seizoen is nog wel altijd van de partij. Jamie Vardy maakte er in het kampioensjaar 24 in 36 wedstrijden. Dit seizoen staat de teller vooralsnog op twaalf doelpunten in 24 wedstrijden. Dat hadden er een stuk meer kunnen zijn, ware het niet dat ook bij Vardy de jaren beginnen te tellen. De laatste drie wedstrijden moest hij missen vanwege een knieblessure, terwijl hij begin dit kalenderjaar al een paar weken buitenspel stond met een pijnlijke hamstring. In het elftal van Brendan Rodgers lopen er echter nog genoeg spelers rond voor wie je naar het stadion komt. Neem James Maddison, of Youri Tielemans. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen