Ten Hag weigert Ünüvar te selecteren: "Kan niet het verschil maken"

18 maart 2022 – Naci Ünüvar laat dit seizoen bij Jong Ajax zien een van de grootste talenten van de Nederlandse velden te zijn. Toch wordt hij structureel genegeerd door trainer Erik ten Hag, die hem geen vaste plek in de A-selectie van Ajax wil geven. Op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker, legt de oefenmeester uit waarom.

Ten Hag weigert Ünüvar te selecteren: "Kan niet het verschil maken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De kleine middenvelder/buitenspeler vormt dit seizoen het scorend vermogen van de ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. In 23 wedstrijden was hij namelijk goed voor dertien goals en tien assists. Voor Ajax 1 kwam hij echter pas drie keer in actie. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg dat hij het verschil voor ons kan maken."

Zo krijgt Zakaria Labyad voorlopig de voorkeur in de selectie. "Hij heeft dat in het verleden wel al bewezen. Je moet maar eens naar zijn statistieken kijken. Als je niet speelt, kun je daar natuurlijk niet aan werken, maar als hij wel speelde, leverde hij altijd voor Ajax." Ünüvar is inmiddels achttien jaar en lijkt het niveau van de KKD inmiddels te zijn ontstegen. In oktober hoopte hij nog op een doorbraak in het eerste van Ajax.

Lees ook: Wereldassist gevende Ünüvar blijft hopen op doorbraak bij Ajax

"Ik hoop dat dat zo snel mogelijk gebeurt", zei hij tegenover De Telegraaf. "Het is aan mij de taak om met mijn prestaties bij Jong Ajax op de deur te blijven kloppen. Dat gaat goed nu en is het enige dat ik zelf in de hand heb. Daar doe ik, zowel binnen als buiten het veld, dag in, dag uit alles voor. Ik voel me fit, speel veel wedstrijden en mijn rendement gaat omhoog."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd