KKD: hele top bezwijkt onder promotiedruk, totale afgang NAC

18 maart 2022, 22:00   Bijgewerkt: 18 maart 2022, 22:07

FC Volendam heeft in de cruciale periode in de Keuken Kampioen Divisie geen wedstrijd gewonnen. Eerder verloor het al van grote concurrenten Excelsior (2-5) en FC Emmen (4-1) en nu speelde het ook nog met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Daardoor krijgt FC Emmen, dat zaterdag speelt, de kans om drie punten los te komen. Ook nummers drie en vier FC Eindhoven en Excelsior verspeelden kostbare punten.

De Volendammers stonden een punt achter op koploper FC Emmen en wilden dus winnen van het in nood verkerende ADO, dat slechts één van de laatste vijf duels won. Daarin moest het het wel stellen zonder topscorer Robert Mühren en dat gebrek aan scorend vermogen leek de ploeg uiteindelijk op te breken. ADO was de betere ploeg en maakte tien minuten voor tijd via Samy Bourard de openingstreffer. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Damon Mirani echter nog de uiterst belangrijke 1-1. 

Excelsior leek juist de afgelopen weken door vijf zeges op rij weer te zijn aangehaakt in de promotiestrijd, maar nu heeft het zich verslikt in TOP Oss. Excesior had zijn topscorer Thijs Dallinga wel in de basis staan, maar ook hij vond het net niet. TOP leek lang met 1-0 te winnen door een goal van Jearl Margaritha, maar Reuven Niemeijer beperkte de schade (1-1). FC Eindhoven gaf het juist in de laatste tien minuten weg tegen Jong Ajax en speelde met 2-2 gelijk.

Het ontslaan van trainer Reinier Robbemond heeft bij De Graafschap niet het schokeffect teweeggebracht waarop met hoopte in Doetinchem. De Superboeren verloren met 1-3, mede door een weergaloze goal van eigen helft van Mart Remans. Alex Pastoor heeft de boel bij Almere City weer aardig op de rit en blijft maar klimmen. Het staat door de 2-0 zege op FC Den Bosch nu op de vijftiende plek.

Ondanks alle misstappen van de bovenste ploegen, kwam het meest pijnlijke nieuws van de avond bij NAC Breda vandaan. De ploeg leek de topvorm eindelijk te pakken te hebben met zes zeges op een rij, maar ging tegen Helmond Sport af als een gieter (4-0). NAC staat nu nog op de achtste plek, wat genoeg is voor de play-offs, maar zal toch op moeten passen.

Overige resultaten:

Jong FC Utrecht - Jong AZ 0-1

Jong PSV - Roda JC 3-3

Telstar - FC Dordrecht 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen