Emmen dankt falend Volendam en is hard op weg naar Eredivisie

19 maart 2022, 18:28   Bijgewerkt: 19 maart 2022, 18:51

FC Emmen heeft zaterdagmiddag een uitstekend vervolg gegeven aan een toch al geweldige week in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek VVV-Venlo ging het niet gemakkelijk, maar won de ploeg wel met 0-2. Dankzij het gepruts van de concurrentie een dag eerder kon Emmen de koppositie met dat resultaat verstevigen. 

De wedstrijd van vanmiddag was de laatste in een cruciale week voor de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Duidelijk was al dat FC Volendam de grote verliezer was van die week. Het verspeelde de koppositie met forse nederlagen tegen concurrenten Excelsior (2-5) en Emmen (4-1) en kon die kater ook vrijdagavond tegen ADO Den Haag niet wegspoelen. In de Hofstad speelde het met 1-1 gelijk. Dat was sowieso al goed nieuws voor Emmen, maar om het feest compleet te maken moest het vandaag zelf zien te winnen in Venlo.

Lees ook: KKD: hele top bezwijkt onder promotiedruk

Dat ging zoals gezegd niet eenvoudig. Emmen kreeg weliswaar al na drie minuten een enorme kans om op voorsprong te komen, maar vanaf de penaltystip faalde spits Reda Kharchouch. Het was niet de enige kans die hij onbenut zou laten. Kharchouch was met twee goals en een assist hoofdrolspeler tijdens de belangrijke zege op Volendam, maar kon die rol vandaag niet opeisen. In de 67e minuut was het Rui Mendes die de ban wél wist te breken. Hij rondde na een uitstekende pass van Jari Vlak uiterst beheerst af en zette Emmen verdiend op voorsprong.

Pas in de absolute slotfase van de moeizame wedstrijd lukte het de bezoekers om de wedstrijd op slot te gooien. Invaller Azzeddine Toufiqui onderschepte de bal, kon in zijn eentje op het doel van Delano van Crooij af en tekende voor de 0-2. Zo boekte Emmen de vierde overwinning op rij en profiteerde het optimaal van de dramatische week die Volendam achter de rug heeft. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan de Drentenaren drie punten los (zelfs acht punten van plek drie, de eerste play-offplek) en is de Eredivisie nu echt in zicht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen