Jarige Ziyech loodst Chelsea langs 'reuzendoder' in FA Cup

19 maart 2022, 20:11

Chelsea is als eerste club zeker van een plek in de halve finale van de FA Cup. Het rekende zaterdagavond met 0-2 af met Middlesbrough, de nummer acht van de Championship. Het betekende dubbel feest voor de jarige Hakim Ziyech, die zelf ook zijn doelpuntje meepikte.

Uiteraard was Chelsea, dat deze week nog de kwartfinale van de Champions League bereikte, torenhoog favoriet voor deze ontmoeting. Toch was winst niet vanzelfsprekend. Middlesbrough stond immers in de kwartfinale omdat het zelf twee keer op rij wist te stunten. Het versloeg Manchester United na strafschoppen en was vervolgens na verlenging ook te sterk voor Tottenham Hotspur. 

Chelsea had de waarschuwing echter begrepen en maakte al snel duidelijk dat er niets te halen viel. Het kwam na een kwartier op voorsprong dankzij Romelu Lukaku, al zag vooral de voorbereiding er goed uit. Ziyech stuurde Mason Mount de diepte in, waarna hij de Belgische spits met een scherpe voorzet kon bedienen. Ook bij de tweede goal was Mount met een assist betrokken, al was het vooral de verdienste van Ziyech zelf. Hij legde de bal klaar voor zijn linkervoet en wist de keeper met een heerlijke effectbal te kloppen. 

Zie ook: Video: Ziyech viert verjaardag met heerlijke Chelsea-goal

Verdere doelpunten vielen er niet meer en de voorsprong van Chelsea kwam dan ook niet meer in gevaar. The Blues melden zich als eerste club bij de laatste vier van de FA Cup en wacht nu af welke drie clubs zich daar morgen (zondag) ook bij melden. Dan gaat Liverpool namelijk op bezoek bij Nottingham Forest, speelt Manchester City een uitwedstrijd tegen Southampton en neemt Crystal Palace het in eigen huis op tegen Everton. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen