Veerman rekent af met defensieve twijfels: ''Dat denk ik wel''

19 maart 2022, 20:50

Hoewel Joey Veerman al langer in verband werd gebracht met een vertrek bij SC Heerenveen, was zijn transfer naar PSV in januari toch opvallend. Zo plaatste de buitenwereld onder meer haar twijfels bij de verdedigende rol van Veerman in de ploeg van Roger Schmidt. Maar die heeft hij grotendeels weggenomen. 

Die mening deelt de middenvelder zelf althans. '''Ja, het is al wel een paar keer gezegd. Alleen denk ik nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn'', zegt Veerman tegen Voetbal International. Over Veerman zijn kwaliteiten in balbezit bestaan geen twijfels. Maar bij balverlies moet hij er natuurlijk ook staan. Omdat hij het in dienst van SC Heerenveen nog wel eens wilde laten afweten, vroeg men zich af of dat bij PSV niet voor problemen zou zorgen. ''Het klopt, ik ken die geluiden ook en af en toe heb ik daar met de beelden erbij ook een gesprekje over met de trainers'', is Veerman eerlijk. 

De overstap van SC Heerenveen naar PSV is natuurlijk niet zomaar eentje. De afgelopen jaren hebben bewezen dat spelers die uitblonken bij middenmoters in de Eredivisie veel moeite hebben om aan te sluiten bij het hogere niveau. Ook Veerman merkt een duidelijk verschil tussen SC Heerenveen en PSV. ''Bij Heerenveen was het zo dat je gewoon met zijn allen in de zone goed druk gaf. Maar bij PSV is het zo dat degene die het meest dichtbij staat erop knalt. We pakken zo veel meer ballen af dan ik gewend was bij Heerenveen. Dat is ook logisch, het hoort bij een topclub.''

Lees ook: Veerman gesteund na matig duel: "Iedereen praat over de Ballon d'Or"

Veerman is met PSV nog op actief op drie fronten. De Eindhovenaren plaatsten zich afgelopen donderdag ten koste van FC Kopenhagen voor de kwartfinale van de UEFA Conference League, waarin Leicester City de tegenstander zal zijn. In eigen land staan PSV en Veerman slechts twee punten achter Ajax, dat op 17 april de tegenstander is in de bekerfinale. PSV speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen