Schreuder gelooft in handhaving, ondanks loodzwaar programma

20 maart 2022, 10:11

PEC verloor zaterdagavond van FC Twente, waardoor de ploeg van Dick Schreuder de laatste plaats niet kan verlaten. De trainer wil de hoop op handhaving nog niet opgeven, ondanks een loodzwaar programma. Onder andere Ajax, AZ én PSV nemen het nog op tegen de hekkensluiter.

"Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in. Ik zie geen elftal dat het zomaar weggeeft", vertelde de oefenmeester aan De Telegraaf na de 1-0 nederlaag in de Grolsch Veste. "We blijven kijken naar de ploegen die het dichtst bij ons staan. We blijven er voor vechten. Ik zie ook nog steeds een groep, die erin gelooft."

Na de interlandperiode speelt PEC de IJsselderby tegen rivaal Go Ahead Eagles. Het is een van de wedstrijden waar punten gepakt moeten worden, aangezien Schreuder en zijn mannen nog tegen drie topclubs spelen. De trainer wil niet teveel de nadruk leggen op die moeilijke wedstrijden. Hij weet dat zulke duels, waarin niets verwacht wordt van de underdog, ook een positief effect kunnen hebben. "Zulke wedstrijden kunnen soms ook het beste in spelers naar boven halen."

Ondanks de nederlaag tegen Twente zag Schreuder aanknopingspunten waar hij op voort kan borduren in de laatste speelrondes. "Ik denk, dat we het hier in de tweede helft gewoon goed hebben gedaan. Het zegt wel iets als je in een uitwedstrijd zo lang op de helft van de tegenstander speelt. Het valt niet mee om tegen FC Twente goede kansen te creëren, maar wij hebben er drie gehad", besluit hij hoopvol.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen