Graafland ziet Onana-fouten en steunt Bijlow: "Niet verwijten"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 maart 2022 – Ronald Graafland stond in totaal zeven seizoenen onder contract bij Ajax en Feyenoord. De voormalig keeper speelde in de Eredivisie circa twintig minuten voor die clubs. Hij kijkt uit naar het onderonsje tussen beide ploegen, waar er met een vergrootglas gekeken zal worden naar de doelmannen. Justin Bijlow en Remko Pasveer staan door blessures aan de kant.

Graafland ziet Onana-fouten en steunt Bijlow: "Niet verwijten"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Bijlow is echt een heel groot talent. Heeft een fantastisch lichaam en beheerst echt alles. Dat hij nu weer geblesseerd is, vind ik echt gewoon pech. Dat kan je hem echt niet verwijten", vertelt Graafland bij de NOS. Bijlow kreeg de afgelopen seizoenen meerdere keren kritiek omdat hij te onstuimig uit zou komen, waardoor hij vaak tegen blessures aanliep. Dat hij nu met een kwetsuur aan de kant staat, heeft daar volgens Graafland niets mee te maken. "In het begin had hij veel contactblessures, zoals we dat noemen. Of het kwam door overbelasting. Maar je ziet duidelijk dat hij daarmee aan de slag is gegaan."

Ook in Amsterdam is er gewisseld onder de lat door een blessure. Maarten Stekelenburg raakte vroeg in het seizoen al geblesseerd, terwijl Pasveer inmiddels zijn vinger gebroken heeft. Daardoor krijgt Onana weer de kans. "Onana maakt meer foutjes sinds hij aankondigde Ajax te verlaten. Maar voor zijn schorsing was hij gewoon een wereldkeeper", constateert Graafland.

Ajax en Feyenoord haalden door de blessure van de eerste doelman allebei een nieuweling op. De Amsterdammers kozen voor Przemyslaw Tyton, de Rotterdammers haalden Valentin Cojocaru. Zelf kwam hij tijdens zijn carrière ook op die manier binnen bij Ajax. "Kenneth Vermeer had zijn achillespees afgescheurd en de club gaf keeperstrainer Carlo l'Ami carte blanche om naar een oplossing te zoeken. En die haalde mij naar Amsterdam. Ook al ben niet verder gekomen dan een paar keer op de bank, we werden dat jaar wel kampioen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd