Analisten onder de indruk: "Sinisterra zou wel bij Ajax passen"

20 maart 2022, 11:33

Hedwiges Maduro, Leonne Stentler en Jan Van Halst vinden dat het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Feyenoord het beste tot uiting komt in de voorhoede van beide ploegen. De aanvallers van de Amsterdammers zijn volgens de analisten een klasse beter dan de voorhoede spelers uit Rotterdam. Alleen Luis Sinsterra weet hetzelfde niveau te halen in de ploeg van Arne Slot.

"Ajax kan spelen met Antony, Tadic en Haller. Sinisterra komt misschien nog een beetje in de buurt", stelt Van Halst bij Voetbal International. De Colombiaan is bezig aan een uitstekend seizoen. De aanvaller is in de Eredivisie al goed voor negen doelpunten en vijf assists. Van hem moet het gevaar komen bij de Rotterdammers, aangezien de rechterkant een stuk minder rendeert. Van Halst ziet dat Slot daar nog steeds zoekende is. "Dan weer Toornstra, dan weer Jahanbakhsh, dan weer Reiss Nelson. Allemaal zijn ze nog niet overtuigend geweest."

Stentler is het met die woorden eens. Zij ziet dat bij de nummer drie van de competitie te veel van de dribbelaar afhangt. "Sinisterra is bij Feyenoord de enige die hetzelfde kwaliteitsniveau heeft als de aanvallers van Ajax. Spelers als Dessers, Linssen en Jahanbakhsh hebben dat niet. Ajax heeft met Haller en Antony spelers van de buitencategorie."

Maduro zou Sinisterra wel een Steven Berhuis-transfer willen zien maken. Hij maakte afgelopen zomer de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam. De analist stelt dat de Colombiaan de ploeg van Erik ten Hag iets extra kan geven. "Hij is iemand die opvalt en dreiging heeft met zijn snelheid. Hij zou wel bij Ajax kunnen passen. Hij is een beetje een type-Neres", besluit de oud-voetballer van Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen