'Kampioen' Tomasson niet naar SC Heerenveen: "Wil iets hoger"

20 maart 2022, 13:50   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 14:15

Jon Dahl Tomasson werd gelinkt aan sc Heerenveen, maar Kees van Wonderen lijkt de nieuwe trainer te worden in het Abe Lenstra Stadion. De oud-voetballer van de Friezen hoopt zelf ook op een hogere club, aangezien hij de afgelopen twee seizoenen kampioen werd met het Zweedse Malmö FF.

"Heerenveen is een mooie club, mijn eerste in het buitenland. Daar houd je een speciaal gevoel bij natuurlijk, al is het wel al heel lang geleden", vertelt de clubloze oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie. Toch dacht hij niet aan een terugkeer in Friesland, waar hij zijn spelerscarrière een prachtige boost gaf. "Winnen is verslavend. De druk is groot als je gewend bent te winnen. Ik wil iets hoger, een interessant project. Het hangt ook af van de visie, stabiliteit en mogelijkheden van de club."

Malmö was een mooie ervaring voor de trainer, zo vertelt hij. "Malmö is één van de grootste clubs in Scandinavië, maar ze hadden al even geen prijs meer gewonnen. Mijn doel was om kampioen te worden, waarde te creëren op het veld en de Champions League te halen. Dat is allemaal gelukt", aldus de oefenmeester, die het na twee jaar voor gezien hield. Deels omdat hij zijn familie miste. Die bleef achter in Rotterdam toen hij bij de Zweedse topclub werkte.

Het betekent niet automatisch dat hij in Nederland aan de slag wil gaan. "Het gaat mij om het project. Ik heb zes maanden rust na twee kampioenschappen. In die tijd kon ik inspiratie opdoen. Ik ben in Engeland, Duitsland en Nederland geweest. Ik had al aan de slag kunnen gaan, maar dat heb ik bewust niet gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen