Van Bronckhorst mag blijven hopen op titel na late ontsnapping

20 maart 2022, 15:23

Giovanni van Bronckhosrt mag nog altijd hopen op de landstitel met Ranfers FC, maar makkelijk ging het niet voor Rangers FC tegen hekkensluiter Dundee FC. Sterker nog, de winnende treffer van Connor Goldson viel pas in de slotfase van het duel.

In februari speelde Rangers onder de Nederlandse trainer twee keer gelijk, waardoor de regerend landskampioen de koppositie kwijtraakte aan rivaal Rangers. Sindsdien maakten beide ploegen geen fouten, waardoor het gat twee punten is in het voordeel van Celtic. De ploeg, waar Giorgos Giakoumakis onder contract staat, won zaterdagavond met 3-0, waardoor Van Bronckhorst wist wat hem te doen stond: winnen.

In de zesde minuut keek de Nederlandse oefenmeester al tegen een achterstand aan met de ploeg, door een treffer van Christie Elliot. Aaron Ramsey, de oud-speler van Arsenal en Juventus, zette de gelijkmaker op het scorebord na een gemiste strafschop van ploeggenoot James Tavernier. Echt doordrukken lukte daarna niet voor Rangers. Tot minuut 86. Toen mocht Van Bronckhorst juichen na een doelpunt van Goldson.

Daardoor mag Van Bronckhorst nog altijd hopen op de landstitel. Op 3 april staan Rangers en Celtic tegenover elkaar in de competitie, waarna ze elkaar ook nog gaan treffen in de kampioenspoule. De regerend kampioen heeft alles dus nog in eigen hand.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen