RKC Waalwijk
0 – 0
Go Ahead Eagles

"Dat mag nooit gebeuren, maar bij Ajax gebeurt het wekelijks"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 maart 2022 – Feyenoord won al sinds 2005 niet meer in de Johan Cruijff ArenA, maar het geloof dat er vandaag iets mogelijk is, zal alleen maar gegroeid zijn in de eerste helft. De Rotterdammers staan bij rust met 1-2 door. Volgens Mario Been en Marciano Vink had die voorsprong nog veel groter kunnen zijn.

"Dat mag nooit gebeuren, maar bij Ajax gebeurt het wekelijks"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ze zijn heel erg scherp. Je merkt dat Antony en Berghuis amper aan de bal komen. Dit was ook volledig volgens de spelverhouding", aldus Been, waarna Vink het woord neemt: "Ik denk dat Berghuis zijn slechtste eerste helft van het seizoen heeft gespeeld. We hebben veel over Gravenberch gesproken, maar hij geeft nu wel thuis. Na corona is hij helemaal terug. Van iedereen is hij het meest bedrijvig. Ajax komt rond de zestien, maar de eindpass is niet goed."

De tegengoals van de Amsterdammers zijn volgens Vink een terugkerend verhaal. Vooral die van Guus Til was tekenend voor de vorm van Ajax in de laatste weken. In de eerste wedstrijd tegen Benfica vielen de tegentreffers namelijk op dezelfde manier. "Dit was hetzelfde als bij de 2-2 van Yaremchuk. Blind staat halverwege de helft van Feyenoord, Timber staat de ver voor de bal. Het ligt echt helemaal open. Met twee passes staan ze voor Onana, dat mag gewoon nooit gebeuren. Maar bij Ajax gebeurt het wekelijks. Ze leren het niet."

Been is het daar mee  eens. "Dat is vaak het probleem van Ajax: veel mensen voor de bal. In dit soort duels staat Feyenoord er gewoon. Het heeft met scherpte te maken""

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd