Toornstra doodziek na nederlaag: "Dat is echt ongelooflijk"

20 maart 2022, 16:45

Jens Toornstra kwam de de zwaarbevochten Klassieker woorden tekort. Feyenoord stond op voorsprong met 1-2 na de eerste helft, maar wist die stand niet over de streep te trekken. Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind met twee doelpunten in het laatste kwartier.

"Dit is heel zuur, zeker na de eerst helft. Je merkt dat het plan werkte. Wij wilden ze vroeg onder druk zetten, daar wisten ze zich geen raad mee. Je creëert dan goede kansen", aldus Toornstra, die na een halfuur twee doelpunten zag van zijn ploeg. "Eigenlijk hadden we de voorsprong nog verder moeten vergroten als je kijkt naar de mogelijkheden die we kregen."

Na rust zat dat er niet meer in. Feyenoord werd verder teruggedrongen en moest vooral tegenhouden. Toornstra, die in minuut 63 naar de kant ging, zag het daarna nog misgaan door doelpunten van Dusan Tadic en Antony. "In het laatste kwartier moet je verdedigen. Dat 'ie dan twee keer valt, dat is echt ongelooflijk", vertelde een teleurgestelde aanvoerder voor de camera van ESPN.

De nederlaag kwam voor Toornstra als een donderslag bij heldere hemel. Hij had verwacht dat de Rotterdammers de voorsprong van de eerste helft over de streep konden trekken. "Niet alleen op basis van de eerste helft, want ook in het begin van de tweede helft stond het prima. Toch staan we weer met lege handen. Dat is hartstikke zonde na zo'n goed eerste uur… We hebben hier ook een aantal keer niks te vertellen gehad, maar dat was nu niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen