Klassieker op rapport: flinke onvoldoendes voor Ajax-helden

20 maart 2022, 16:47   Bijgewerkt: 21 maart 2022, 17:22

Feyenoord speelde zondagmiddag zeker niet onverdienstelijk tegen Ajax, maar gaf een voorsprong een kwartier voor tijd nog volledig uit handen. Ondanks het zwakke spel van Ajax, boeken de Amsterdammers toch een cruciale zege in de strijd om het kampioenschap. Wie waren de uitblinkers en wie zakten er door het ijs? FCUpdate zet het op een rijtje.

Aan Ajax-zijde vallen er ondanks de zege maar liefst vijf onvoldoendes. Daley Blind liet bij het eerste doelpunt wederom zien waar zijn enorme zwakte ligt: in de omschakeling. De back stond volledig verkeerd en zijn vervanger Nicolas Tagliafico deed het juist wel heel goed. De slechtste man aan Ajax-zijde was echter Steven Berghuis, die tegen zijn oude club een zeer beroerde eerste helft speelde.

Hij was dan ook verantwoordelijk voor de tweede tegentreffer met een persoonlijke fout. De drie aanvallers van Ajax waren cruciaal met alle drie een goal, maar mogen niet alleen daarop worden afgerekend. Bij de twee buitenspelers lukte de hele wedstrijd erg weinig, terwijl Haller totaal onzichtbaar was. Bij Feyenoord viel Reiss Nelsson in de eerste helft op door zijn gedrevenheid en eindelijk liet hij eens zien waarom hem zo veel talent wordt toegedicht.

Ook Tyrell Malacia speelde een sterke wedstrijd en had Antony bijna de hele wedstrijd in zijn zak. Feyenoord werd op keepersgebied wel met de neus op de feiten gedrukt: Marciano is geen waardige vervanger van Justin Bijlow. Hij deed de eerste goal cadeau en kwam later ook nog met de schrik vrij toen Brian Brobbey voor leeg doel mis kopte, nadat hij volledig mis zat.

Ajax: André Onana 5,5; Daley Blind 5, Lisandro Martinez 6, Jurriën Timber 5,5, Noussair Mazraoui 6; Ryan Gravenberch 6,5, Steven Berghuis 4, Edson Alvarez 5,5; Dusan Tadic 4, Sébastien Haller 4, Antony 4.

Wissels: Davy Klaassen 5,5, Nicolas Tagliafico 6,5, Brian Brobbey 5, Perr Schuurs (speelde te kort).

Feyenoord: Ofir Marciano 4; Tyrell Malacia 6,5, Marcos Senesi 6, Gernot Trauner 5,5, Lutsharel Geertruida 5,5; Jens Toornstra 5, Guus Til 5,5, Fredrik Aursnes 6; Luis Sinisterra 6, Cyriel Dessers 6, Reiss Nelson 6,5.

Wissels: Jorrit Hendrix 5,5, Bryan Linssen (speelde te kort), Marcus Pedersen (speelde te kort).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen