Teze hoorde pas laat van Oranje: "Ze begonnen ineens te klappen"

20 maart 2022, 19:12

PSV'er Jordan Teze gaat met een goed gevoel de interlands met Denemarken en Duitsland tegemoet. De debutant won zondag met 5-0 van Fortuna Sittard en kan zich nu dus volledig focussen op het Nederlands elftal. Voor de camera van ESPN vertelt hij hoe bijzonder deze oproep voor hem is en op welke ludieke wijze hij erachter kwam dat hij bij de selectie zit.

Hij was namelijk niet de eerste die het nieuws hoorde. "Dit wordt een hele mooie week. Het is mijn eerste keer en dat is best wel spannend ook eigenlijk. Het was wel een beetje raar, want we zaten op de terugvlucht van Kopenhagen naar Eindhoven en sommigen hadden internet en begonnen ineens te klappen en mijn naam te noemen. Toen wist ik wel: dit zal het wel zijn. Ik wilde dit al lang en dit is het moment."

Voor Teze is zijn oproep ook een mooie krachtmeting. "Toen ik geland was, belde ik direct mijn moeder. Zij was ook superblij. Mijn hart ging wat sneller kloppen. Je ziet eigen teamgenoten naar Oranje gaan en dan wordt de honger bij mij ook alleen maar groter. Ik kom om mijn beste kant te laten zien en niet om erbij te zijn. Er is wel gezonde spanning. Het zal wel een heel hoog niveau zijn en dan kan ik zien waar ik sta."

"Ik heb nog geen contact gehad met Louis van Gaal, maar dat komt nog wel." In het centrum van de verdediging heeft Teze concurrentie van Nathan Aké, Daley Blind, Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Komende zaterdag neemt Nederland het op tegen Denemarken en drie dagen later staat Duitsland op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen