'Pure class' Frenkie de Jong oogst lof bij FC Barcelona

20 maart 2022, 23:32   Bijgewerkt: 21 maart 2022, 07:26

Frenkie de Jong was zondagavond een belangrijk onderdeel van FC Barcelona tijdens de 0-4 overwinning op Real Madrid. De Nederlandse middenvelder stond aan de aftrap in de Spaanse hoofdstad en kreeg – net als al zijn ploeggenoten – lof toegezwaaid in de Spaanse media.

El Mundo Deportivo vond de Nederlander 'wonderful' spelen in Estadio Bernabeu. Ook was hij heel belangrijk in de dominantie die FC Barcelona toonde. 'Hij zorgde voor gezond verstand aan de bal. Had slimme en goede intercepties en was tactisch heel waardevol voor FC Barcelona', schreef het medium positief over het zeventig minuten durende optreden van de oud-Ajacied. Bij het derde doelpunt veroverde de Nederlander de bal, waaruit gescoord werd. 

Dagblad SPORT vond Frenkie met een zeven een van de dominante spelers op het middenveld. 'Zonder dat hij een heel prominente rol had, profiteerde hij wel van de onevenwichtigheden op het middenveld van Real Madrid, om zo het spel te verdelen en de tegenstander uit de tent te lokken.' Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Eric García en Ronald Araújo scoorden met een acht het hoogst. FBarcelonanoticias vond Frenkie wel 'iets minder' dan Busquets en Pedri. 

Het Madrileense Marca zag Frenkie en Pedri als 'het interieur' van het nieuwe FC Barcelona, dankzij hen kon FC Barcelona zo dominant voetballen in Madrid. FC Barcelona-volger Miquel Blázquez zag de Frenkie de Jong uit zijn Ajax-tijdperk. 'Het is van cruciaal belang dat hij zich goed voelt in de ploeg.' El Nacional gaf de middenvelder ook een zeven. 'Door hem konden anderen uitblinken.' Aubameyang kreeg met een tien het hoogste cijfer, invaller Memphis Depay kreeg een zeven. 

Lees ookFC Barcelona voert voetbalshow op tegen Real: 'Johan

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen