Van Gaal over oproep Gakpo, negeren Gravenberch en verklapt keeper

21 maart 2022, 18:09

Bondscoach Louis van Gaal heeft maandagmiddag de deuren in Zeist geopend voor de internationals van het Nederlands elftal. De oefenmeester bereidt zich deze week met Oranje voor op de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland, die in het teken staan van voorbereiden op het wereldkampioenschap in Qatar van komend jaar zomer.

Van Gaal verwelkomt deze week 28 spelers bij Oranje. Ook Van Gaal beseft dat het een groot aantal is. "Ik wil dat bijna iedereen de implementatie van de nieuwe speelstijl meemaakt", aldus de bondscoach op de persconferentie. "Ik wil graag zien welke spelers wel en welke niet in het systeem kunnen functioneren. We moeten spelers hebben die weten hoe ze het moeten uitvoeren. Daarom heb ik ook Cody Gakpo en Jurriën Timber opgeroepen, die geblesseerd zijn."

Lees ook: Van Gaal haalt uit naar FIFA na Qatar-keuze: "Het is bullshit"

Het is nog niet honderd procent zeker in welke formatie Van Gaal gaat spelen. "Dat is inderdaad nog niet zeker, het gaat om de uitvoering. Ik kan het wel in theorie beschouwen en indenken, maar spelers zullen het moeten uitvoeren. Als zij dat goed doen, denk ik dat wij een grote kans maken om ver te komen. De keuze voor een systeem hangt ook van de tegenstander af. Ik kijk naar hun kwaliteiten en onze kwaliteiten." 

Aanvankelijk wilde Van Gaal zijn doelman niet verklappen, maar na doorvragen gaf hij de naam die het beste bij zijn systeem past tóch prijs. "Ik denk dat Mark Flekken uitstekend geschikt is om met een driemansdefensie te spelen."

Ryan Gravenberch krijgt in ieder geval niet de kans om alvast aan het systeem te wennen. De jonge middenvelder van Ajax is gepasseerd in de selectie. "Hij heeft een slechte periode doorgemaakt", aldus Van Gaal. "De laatste weken heeft hij zich verbeterd, daar ben ik heel blij mee." De keuze om Gravenberch te negeren was er ook een voor Jong Oranje. "Ik ben voor het Nederlandse voetbal. Jong Oranje speelt tegen Jong Zwitserland, die staan bovenaan. Ik denk dat hij en Devyne Rensch daar het voortouw kunnen nemen. Het is een mooie test."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen