Van Bommel 'voerde strijd' met Oranje-debutant Teze bij PSV

22 maart 2022, 08:52

Jordan Teze heeft zich deze week voor het eerst gemeld bij het Nederlands elftal. De 22-jarige PSV'er was een verrassende naam in de uiteindelijk groep, omdat hij eerder nog geen deel uitmaakte van de voorselectie. Zijn oude trainer Mark van Bommel is echter niet verbaasd over de oproep.

"Dit moet een geweldige stimulans voor Jordan zijn", begon Van Bommel in De Telegraaf. "Hij heeft alle capaciteiten om een heel grote speler te worden en dit is weer een belangrijke stap in zijn carrière." Zelf speelde de trainer een belangrijke rol in het begin van die loopbaan. Het was onder Van Bommel dat Teze zijn debuut maakte in het eerste elftal van PSV, nadat hij hem eerder al onder zijn hoede had in de jeugdopleiding van de club.

Dat begon bij de Onder 19, zo vertelde Van Bommel. "Ik heb toen best wel strijd met hem moeten voeren. Jordan had echt alle kwaliteiten om een topverdediger te zijn. Hij was opbouwend heel goed en hij heeft een lichaam dat echt gemaakt is voor topvoetbal, met een grote longinhoud en een geweldig loopvermogen. Maar hij nam het af en toe wel te gemakkelijk op en daarover heb ik de nodige discussies met hem gehad."

"Dat was best moeilijk voor hem", herinnerde Van Bommel zich. "Maar ik denk dat hij zal zeggen dat hij daar wel veel van heeft geleerd. De afgelopen jaren heeft hij grote stappen gemaakt. Hij is een jongen die zich ook laat horen en vaak de goede dingen zegt. Daarom zie ik in hem een speler die kan uitgroeien tot een leider in het elftal. Als Jordan zijn kop erbij houdt, dan kan hij echt heel ver komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen