L'Équipe onthult monstersalarissen Ligue 1: Wijnaldum in top tien

22 maart 2022, 09:25   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 09:33

Het Franse L'Équipe heeft onthuld wie de best betaalde spelers in de Ligue 1 zijn. Niet geheel verrassend wordt de top van die lijst volledig gedomineerd door spelers van Paris Saint-Germain. Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé spannen de kroon, maar ook Georginio Wijnaldum staat met zijn salaris in de top tien.

De lijst wordt aangevoerd door Neymar. Volgens de Franse sportkrant bedraagt zijn bruto maandsalaris ruim vier miljoen euro. Ook Messi en Mbappé springen er uiteraard bovenuit. De Argentijn zou afgelopen zomer een contract hebben getekend dat hem ongeveer 3,4 miljoen euro bruto per maand oplevert; voor Mbappé is dat 2,2 miljoen. Laatstgenoemde is vooral interessant, omdat het de club niet lijkt te gaan lukken om het aflopende contract van de Fransman te verlengen. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid bij Real Madrid een nieuw megacontract gaan tekenen.

Lees ook: 'Mbappé na deze week overtuigd van keuze voor komend seizoen'

Ook Wijnaldum staat dus hoog op de lijst. Hij leek afgelopen zomer naar FC Barcelona te vertrekken, maar koos op het laatste moment voor een beter contract bij PSG. Zijn salaris bedraagt 916.000 euro bruto per maand, evenveel als doelman Gianluigi Donnarumma, die eveneens afgelopen zomer naar Parijs verkaste. Marquinhos, Marco Verratti (allebei 1,2 miljoen), Achraf Hakimi (ruim 1 miljoen), Keylor Navas (1 miljoen) en Ángel Di María (950.000) maken de top tien compleet.

In de gehele top twintig van de lijst zijn slechts twee spelers te vinden die niet voor Paris Saint-Germain uitkomen. De hoogste is AS Monaco-spits Wissam Ben Yedder. Hij staat met zijn salaris van 650.000 euro bruto per maand op een gedeelde vijftiende plaats met PSG-middenvelder Ander Herrera. Zijn ploeggenoot Cesc Fabregas staat op plek achttien met een maandsalaris van 600.000 euro. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen