Enorme domper Oranje: Van Gaal test positief in 'cruciale week'

22 maart 2022, 10:53   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 11:49

Het Nederlands elftal moet het de komende week stellen zonder Louis van Gaal. De bondscoach van Oranje test, uitgerekend in de enige trainingsweek die hij met zijn spelersgroep heeft, positief op corona. Daardoor moet de oefenmeester in isolatie. Dat doet hij overigens wel in de buurt, want hij verblijft in Woudschoten. 

De overige leden van de technische staf van het Nederlands elftal hebben nog geen positieve test afgelegd en kunnen derhalve de honneurs waarnemen. Daarbij gaat het om Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek die het stokje van Van Gaal tijdelijk overnemen, tot dat de bondscoach terugkeert. Het is niet helemaal bekend of Van Gaal eerder ook al klachten had: vanaf dat moment moet hij in elk geval vijf dagen binnenblijven en mag daarna pas uit isolatie als hij helemaal klachtenvrij is. 

Van Gaal zal ongetwijfeld enorm balen van het nieuws, want hij liet de oefenwedstrijd tegen Denemarken bewust pas plannen op komende zaterdag, zodat hij een hele trainingsweek met de groep had. Aangezien de spelers maandag pas arriveerden in Nederland, heeft hij niet noemenswaardig kunnen trainen met zijn 28-koppige selectie. Bovendien maakten ze allemaal kennis met Van Gaal, dus zijn meer besmettingen niet uitgesloten. Deze week noemde de oefenmeester juist als cruciaal in aanloop naar het WK in Qatar aan het einde van dit kalenderjaar.

Lees ook: Vijf conclusies na eerste Van Gaal-persco van het jaar

Later na de oefeninterland tegen Denemarken, die de bondscoach normaliter sowieso moet missen, speelt Oranje ook nog vriendschappelijk tegen Duitsland, op dinsdag 29 maart. Als Van Gaal snel herstelt en op tijd klachtenvrij is, dan zou hij die wedstrijd wel op de bank kunnen zitten. Tijdens de vorige interlandbreak brak de oefenmeester zijn heup, destijds kon hij nog wel betrokken blijven bij de ploeg op afstand. Ditmaal zal hij zonder twijfel ook op die manier betrokken willen zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen