Derksen verdedigt Overmars: "Geweldige draai om z'n oren gehad"

22 maart 2022, 11:10

Het bericht dat Marc Overmars aan de slag gaat bij het Belgische Antwerp FC heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen. Velen vinden het te snel, nog maar anderhalve maand nadat hij bij Ajax werd weggestuurd wegens grensoverschrijdend gedraag. Aan tafel bij Vandaag Inside waren de meningen verdeeld.

Zo heeft René van der Gijp zijn twijfels bij de aanstelling. "Er staat geen tijd voor natuurlijk, maar ik had toch nog wel iets langer gewacht. Al na twee weken hebben ze contact met hem opgenomen en daarna zijn ze een week of vier in gesprek geweest. Om al na twee weken met een andere club te gaan praten, vind ik wel wat snel." Wilfred Genee stelde dat Overmars op die manier 'niet echt het boetekleed aantrekt' en wees er bovendien op dat het onderzoek naar zijn gedrag bij Ajax nog loopt. Wim Kieft reageerde iets genuanceerder. "Ik vind niet dat hij de rest van zijn leven niets meer kan doen. Hij moet ook wel weer de kans krijgen. Maar dit is wel kort dag, ja."

Johan Derksen dacht er anders over. "De man heeft een geweldige draai om z'n oren gehad. Dat heeft hij ook verdiend, want hij heeft heel domme dingen gedaan. Maar zoals René zei: er staat geen tijd voor. Hij moet nu even door de zure appel heen bijten, want hij krijgt nu half België over zich heen. Feministische organisaties, ethici, die gaan hier schande van spreken. Als iemand een domme fout maakt moet hij een draai om de oren hebben, maar daarna moet je hem ook weer gunnen dat hij de draad weer kan oppakken."

Lees ook: Aanstelling Overmars: 'Belgische ethiek bereikt nieuw dieptepunt'

Lees ook: Verbazing over aanstelling Overmars: "Kan maar bij één club"

Volgens Derksen was het voor Overmars dan ook niet nodig geweest om te wachten met zijn nieuwe start. "Ik vind niet dat je daar een tijdslimiet aan moet verbinden. Als het in Nederland was geweest, speelt dat wel, maar in België vind ik dat minder belangrijk. Daar moeten we een beetje soepel in zijn. Ik denk in ieder geval dat hij er zoveel van geleerd heeft dat hij het daar niet meer zal flikken."

Lees ook: Overmars verklaart terugkeer: "Het zal niet nog eens gebeuren"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen