Danjuma heeft vertrouwen in Oranje-project en wijst op WK 2014

22 maart 2022, 13:37   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 13:42

Een van de spelers die in een uitstekende vorm is aangekomen bij het Nederlands elftal, is Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma. De 25-jarige international, die pas sinds eind vorig jaar weer in beeld is bij Oranje, kijkt ernaar uit om in het nieuwe systeem van Louis van Gaal nog meer van zichzelf te laten zien.

"Of ik hier een van de weinige aanvallers met vertrouwen ben? Dat weet ik niet. Maar ik heb wel als een van de weinigen nog het privilege om in de Champions League te spelen", werd een lachende Danjuma geciteerd door NU.nl. De aanvaller is dan ook tevreden met zijn recente prestaties bij Villarreal. "Maar eigenlijk wil ik helemaal niet content zijn. Ik ben dagelijks bezig met het verbeteren van mijn spel en denk ook niet dat dit mijn beste vorm is. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel meer in mijn mars heb."

De vraag is of het 5-3-2-systeem van Van Gaal hem daarbij gaat helpen. Bij Villarreal was hij al vaker een van de twee spitsen, maar bij Oranje speelde hij tot nu alleen nog als linksbuiten. "Het maakt mij niet zoveel uit", zei hij over zijn eigen voorkeur. "Al denk ik wel dat het mij siert als ik een beetje vrijheid heb en naar binnen kan komen vanaf links. Ook in het nieuwe systeem kan ik dan wat moois laten zien. Ik denk dat we het nieuwe systeem snel onder de knie kunnen krijgen. We weten allemaal wat Van Gaal richting het WK van 2014 heeft neergezet."

Wel is de coronabesmetting van Van Gaal zelf daarbij een grote tegenvaller. "Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van het nieuws", zei Danjuma vlak nadat dat bekend werd. "Maar zoals ik de bondscoach ken, zal hij ook in isolatie betrokken blijven. Ik hoor net dat hij een grote tv op zijn kamer heeft gekregen om de trainingen te zien. Maak je geen zorgen, hij volgt alles."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen