Flekken blij met wegvallen concurrent: "Anders zou ik liegen"

22 maart 2022, 14:53   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 15:02

Mark Flekken gaat zijn debuut maken onder de lat bij het Nederlands elftal. Dat heeft de doelman zelf al snel te horen gekregen van bondscoach Louis van Gaal. "Ik was nog geen drie seconden hier toen hij zei: 'dit kan jouw week worden, je gaat zaterdag spelen'."

Dat nieuws moest wel even binnenkomen, vertelde de keeper van SC Freiburg aan de NOS. "De eerste uurtjes had ik toch wel kriebels in mijn lichaam. Daarna zwakte het af, heb ik met een paar mensen gesproken, mijn gedachten op een rijtje gezet en dan gaat het door zoals van tevoren gepland." Flekken wilde dan ook nog niet te ver vooruit kijken. "Eerst deze week, dat is gewoon dag in dag uit goed trainen, alles overnemen wat de bondscoach graag wil zien in het nieuwe systeem. Ik moet ook nog even wennen, omdat ik nog niet zo vaak met deze jongens heb samengespeeld."

Flekken dankt zijn basisplaats aan de blessures bij de twee eerste keuzes. Waar Jasper Cillessen al langere tijd uit de roulatie is, kreeg ook Justin Bijlow kort geleden slecht nieuws te horen. Of dat bij zijn concurrent tot een 'klein vreugdesprongetje' leidde? "Ik zou liegen als ik nee zou zeggen. Aan de andere kant weet ik ook in welke situatie Bijlow zit. Ik heb zelf ook aardig wat blessures meegemaakt, dus ik weet wat het met iemand doet. Ik heb hem gelijk een berichtje gestuurd, gevraagd hoe het eruit ziet en hem beterschap gewenst. Dit wens je niemand toe, ook niet je directe concurrenten. Aan de andere kant is dit voetbal. Hij valt uit en dat opent een gaatje voor mij."

Bondscoach Louis van Gaal bevestigde eerder ook in de media al dat Flekken vrijdag tegen Denemarken onder de lat zal staan. Joël Drommel en Tim Krul zijn de andere twee keepers in de selectie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen