Vrouwen-Klassieker vindt plaats in de Kuip: "Ontzettend gaaf"

22 maart 2022, 16:16

Feyenoord Vrouwen lijkt de Klassieker in mei in De Kuip te mogen spelen. Waar de vrouwenploeg normaliter op Varkenoord haar wedstrijden afwerkt, wordt voor dit grote duel ingezet op het imposante stadion. Speelster Pia Rijsdijk kan niet wachten tot het zover is.

"Ik droom al sinds ik tiener ben om in de Kuip te mogen spelen. Bij bezoekjes aan het stadion, denk je weleens aan zelf hier spelen. Dat het nu gebeurt, is zo ontzettend gaaf! Altijd als ik naar de Kuip ga, heb ik kippenvel. Als ik straks op het veld sta helemaal!", vertelt de 29-jarige voetbalster in het Algemeen Dagblad.

Woensdagmiddag oefent de hoofdmacht van Feyenoord in de Kuip tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan die wedstrijd speelt de vrouwenploeg een demonstratiewedstrijd van twee keer een kwartier tegen topklasser Saestum. "Het is voor ons een manier om te laten zien dat vrouwenvoetbal in de Kuip zo gek nog niet is. Er zitten waarschijnlijk meer toeschouwers dan op Varkenoord. Zij maken nu kennis met vrouwenvoetbal en wij moeten zorgen dat we een goede indruk achterlaten", aldus Rijsdijk.

Mogelijk spelen de vrouwen halverwege mei voor het echte werk in de voetbaltempel. Feyenoord doet er alles aan. "Hopelijk lukt het en anders moeten we nog even geduld tot volgend jaar hebben", vertelt Rijsdijk, die al haar hele leven fan is van topclub uit de havenstad. Nu mag ze dus zelf in haar favoriete stadion spelen. "Het allermooiste van de Kuip is als er gescoord wordt. Het juichen, het trillen van het stadion, dat is zo indrukwekkend. Ja, scoren in de Kuip zou het helemaal afmaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen