Waarom FC Utrecht twee keer moet zoeken naar een Hake-vervanger

22 maart 2022, 18:38

Na het vertrek van René Hake moet technisch directeur Jordy Zuidam op zoek naar een vervanger. Niet alleen voor komend seizoen, want er moet ook iemand komen die tot aan de zomer de technische staf versterkt. Rick Kruys is de rest van deze voetbaljaargang de eindverantwoordelijke, maar dat betekent dat er een extra assistent bij moet komen.

Dat laat Jeroen Kapteijns van De Telegraaf weten. Hij schrijft dat de technische staf tot het einde van het seizoen 'aanvulling van buitenaf' krijgt. Daarnaast moet er dus gekeken worden naar een nieuwe hoofdtrainer, aangezien Kruys alleen tot de zomer afmaakt. Daardoor heeft Zuidam de tijd om rustig naar een vervanger te zoeken en het geeft extra mogelijkheden, aangezien na het seizoen meer trainers beschikbaar zijn dan nu.

"We zijn heel duidelijk geweest, ook naar Rick. Hij doet alleen dit seizoen. We hebben ons huiswerk gedaan - daar zijn we al langer mee bezig natuurlijk - en zullen met mogelijke kandidaten in gesprek gaan", aldus Zuidam in gesprek met de NOS. Hake had een aflopend contract, waardoor er al werd gekeken naar een eventuele opvolger. Dat hij nu voortijdig is ontslagen, was volgens de beleidsbepaler onoverkomelijk. "We willen iets doorbreken, we willen weer de positieve lijn. En gelukkig hebben we nog alles om voor te spelen. Maar we willen een verandering zien en wij denken dat dit daarbij gaat helpen."

Wie de nieuwe trainer gaat worden, is nog niet bekend. Kapteijns weet dat Kees van Wonderen op het wensenlijstje stond in de Galgenwaard, maar hij tekende dinsdagmiddag een tweejarig contract bij SC Heerenveen. Daardoor moet Zuidam nog even verder zoeken. Het belangrijkste is dat er eerst een assistent-trainer bijkomt voor de laatste maanden van dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen