Van Hintum haalt uit na Groningen-beslissing: "Verhaal blijft vaag"

22 maart 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart van Hintum moet vertrekken bij FC Groningen. De verdediger is niet blij met de manier waarop hem dat verteld is door technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De beleidsbepaler was tijdens het gesprek lovend over de routinier, maar toch was de boodschap dat hij op zoek kon naar een nieuwe werkgever.

"Fledderus gaf aan dat ik alle verwachtingen had overtroffen. Dat ik een op en top prof ben, voor de sport leef en belangrijk voor het team ben. Alles was helemaal positief, toch kwam de boodschap dat ze mijn contract niet gingen verlengen", vertelt Van Hintum tegenover RTV Noord. De voetballer denkt dat de toekomstige trainer van FC Groningen, Frank Wormuth, mede verantwoordelijk is voor die keuze. De verdediger en de oefenmeester werkten eerder al samen bij Heracles Almelo.

"Ik ben ervan overtuigd dat het verleden met deze keuze te maken heeft, want voor mij is het 99 procent zeker dat de nieuwe trainer mij er niet bij wil. En dat geeft ook niet. Als Fledderus gewoon eerlijk had gecommuniceerd dat hij me te oud vindt of dat de nieuwe trainer niet met me wil werken, dan had ik daar vrede mee gehad. Nu blijft het verhaal naar mij toe heel vaag en dat vind ik jammer", aldus de mandekker, die tot dusver 23 Eredivisiewedstrijden in actie kwam dit seizoen. Zijn contract werd niet verlengd omdat hij, volgens Fledderus, komend seizoen op minder speelminuten kan rekenen door de ontwikkeling van jongere spelers.

"Ik had eerlijk gezegd ook wel een beetje meer waardering verwacht en daarom ook wel gehoopt dat ze mij een nieuw contract zouden aanbieden. Ondanks mijn thuissituatie, ben ik dit seizoen zoveel mogelijk op de club geweest", doelt hij op de situatie van zijn dochtertje, die leukemie heeft. "Op bepaalde momenten, toen het met het team wat minder ging, heb ik het voetbal een paar keer verkozen boven een behandeling van mijn dochter. Daar stond mijn vrouw er toen alleen voor. Juist omdat ik zo belangrijk voor het team was, heb ik toen deze keuzes gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen