Koopmeiners aast op plek naast Frenkie: "Daar ga ik voor strijden"

23 maart 2022, 11:15

Teun Koopmeiners heeft zijn zinnen gezet op een basisplaats bij Oranje. De middenvelder maakt dit seizoen indruk bij Atalanta Bergamo en dat zal ook bondscoach Louis van Gaal niet zijn ontgaan. De komende twee oefeninterlands hoopt Koopmeiners zijn kans te pakken.

De 24-jarige ex-AZ'er komt door zijn goede prestaties bij Atalanta met vertrouwen binnen bij Oranje. "Je hebt weer nieuwe wedstrijden in benen, meer ervaring en ik heb in een ander land gespeeld. Ik speel daar op een andere positie, dus heb ik andere dingen geleerd als speler. Dat neem ik mee als ik hier binnen loop om iets aan het team te kunnen bijdragen", vertelde Koopmeiners in gesprek met de NOS.

Als het aan de linkspoot ligt, speelt hij op het WK naast Frenkie de Jong op het middenveld in het nieuwe systeem van Van Gaal. "Dat is wel waar ik voor ga strijden en waarom ik hier ben, zo simpel is dat wel. Ik speel dit systeem bij Atalanta, dus het is voor mij niet nieuw. Er kunnen wel verschillen zitten in de manier waarop deze trainer het wil uitvoeren. Dat gaan we deze week allemaal horen."

Waar we Koopmeiners in de Serie A vooral in een aanvallende rol zien, zal hij bij Oranje waarschijnlijk meer als controleur spelen. "Ik heb van de trainer meegekregen dat het gewoon op het middenveld wordt. Natuurlijk denk ik daar zelf ook over na, maar het was vrij snel helder dat ik me daarop zou focussen." Oranje speelt deze interlandperiode oefenduels tegen Denemarken (zaterdag) en Duitsland (dinsdag).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen