Lof voor Oranje-debutant Flekken: "Dit is echt een unieke keeper"

23 maart 2022, 15:50

Mark Flekken gaat aanstaande zaterdag zijn debuut maken in Oranje. De doelman van Freiburg is in Nederland een onbekende naam, maar volgens Cristian Willaert gaan we kennismaken met een unieke doelman. Hij verwacht dan ook een grote transfer voor de Limburgse goalie.

"Ik zag best veel kritiek via social media, dus ik ben gaan kijken hoe deze man keept", aldus Willaert bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij doet het ontzettend goed in Duitsland en heeft de minste tegendoelpunten per negentig minuten. Ook in alle andere statistieken scoort hij goed. Kicker noemde hem al een van de top drie keepers. Wyscout combineert alle statistieken en daar komt hij als beste keeper van de Bundesliga uit."

Volgens de ESPN-verslaggever is Flekken een veelzijdige doelman en kan Oranje veel plezier aan hem beleven. "Hij is 1.95, ontzettend lenig en maakt zich a la Neuer snel groot. Maar ook aan de bal is hij verschrikkelijk goed. Hij is rechtsbenig, maar trapt ook heel gemakkelijk met links. Als het gaat om passing is hij op het niveau van Neuer of zelfs nog iets beter. Dit is een unieke keeper. Zijn cijfers waren altijd goed en nu is hij eerste doelman en fit."

Flekken staat momenteel onder contract bij Freiburg, al denkt Willaert dat een transfer eraan zit te komen. "Ik vind hem qua postuur op Unnerstall lijken. Als keeper lijkt hij meer op Neuer of Onana. Hij moet zaterdag en dinsdag met lef keepen. Als je deze cijfers in de Bundesliga hebt, dan is dat vergelijkbaar met Courtois, De Gea of Ederson. Dit is echt uniek. Ik denk dat hij deze zomer voor heel veel geld naar een grote club gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen