Öztürk tipt Ajax: ''Ze kunnen bij hem uitkomen als Antony vertrekt''

23 maart 2022, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel het nog wel even duurt voordat het seizoen is afgelopen, is Ajax op de achtergrond al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Het is de verwachting dat meerdere spelers de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht zullen trekken. Ook Antony wordt in verband gebracht met een zomerse transfer. Mocht de Braziliaan Ajax daadwerkelijk verlaten, zou Javairo Dilrosun weleens in beeld kunnen komen. Dat denkt Süleyman Öztürk van Voetbal International althans. 

Wie Dilrosun zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk aan zijn ongelukkige entree in Oranje. De buitenspeler maakte in zijn beginperiode bij Hertha BSC dusdanig veel indruk, dat toenmalig bondscoach Ronald Koeman hem bij zijn selectie haalde en liet debuteren in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (2-2). Dilrosun kwam direct na de pauze binnen de lijnen voor Ryan Babel, die vanwege een blessure niet meer verder kon. Maar 22 minuten na zijn invalbeurt moest Dilrosun zelf geblesseerd de strijd staken. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor Oranje. 

Dilrosun maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Hertha BSC naar Girondins Bordeaux. Hoewel hij daar zeker niet altijd een basisplaats heeft, laat hij bij vlagen een goede indruk achter. Zo ook als invaller in de thuiswedstrijd tegen Montpeliier van afgelopen zondag. Dilrosun kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen in een poging om een nederlaag te voorkomen. Hoewel hij daar niet in slaagde, zag Öztürk genoeg reden om zijn optreden mee te nemen in VI's nieuwste aflevering van het Elftal van de Week. ''Elke keer als hij aan de bal kwam, ging hij zijn directe tegenstander voorbij'', vertelt Öztürk. 

''Wat mij opviel is dat hij heel weinig ruimte en tijd nodig heeft om een speler te passeren'', is de columnist van VI lovend over Dilrosun. Öztürk vergelijkt de Nederlander niet alleen met Ousmane Dembélé van FC Barcelona, maar dus ook met Antony. De Braziliaan staat volgens het Duitse BILD op het verlanglijstje van Bayern München. Het zal vast en zeker niet de laatste keer zijn dat Antony in verband wordt gebracht met een Europese topclub. Mocht hij Ajax deze zomer verlaten, zou Dilrosun volgens Öztürk een optie kunnen worden. ''Als je Antony verkoopt en je zoekt nog een rechtsbuiten die sterk is in de één tegen één, dan kan je bij Dilrosun uitkomen.'' 

Volgens Öztürk geldt dat niet alleen voor Ajax, maar ook voor Feyenoord en PSV. Dilrosun is overigens geen onbekende van de Amsterdammers. Hij verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2014 voor die van Manchester City. Vier jaar later tekende hij bij Hertha BSC. Girondins Bordeaux heeft de optie om hem komende zomer definitief over te nemen, maar zo ver lijkt het niet te gaan komen. Begin deze maand meldde VI al dat Dilrosun zijn naam ook in de Kuip wordt genoemd. 

Lees ook: VI komt met transferupdate Feyenoord en noemt targets

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen