Domper voor Jong Oranje: Rensch en Geertruida vallen uit

23 maart 2022, 17:17

Edwin van de Looi kan in de komende twee kwalificatieduels van Jong Oranje geen beroep doen op Devyne Rensch en Lutsharel Geertruida. Beide verdedigers zijn niet fit genoeg om in actie te komen. Ook Fabian de Keijzer is uitgevallen. De FC Utrecht-goalie is positief getest op corona. 

Jong Oranje speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Bulgarije en krijgt een paar dagen later bezoek van Zwitserland. Beide wedstrijden zijn uiterst belangrijk in de strijd om een ticket voor het EK van 2023 in Georgië en Roemenië. Maar daarin kan Van de Looi dus geen beroep doen op Geertruida en Rensch. Waar Geertruida te veel last heeft van een bovenbeenblessure, viel Rensch tijdens de training uit met een pijnlijke hamstring.

Van de Looi zal balen van het uitvallen van zijn verdedigers. Geertruida is weer basisspeler bij Feyenoord en maakte afgelopen zondag in de Klassieker tegen Ajax nog een sterke indruk. Voor Rensch waren de interlands met Jong Oranje een uitgelezen mogelijkheid geweest om zich weer eens te laten zien. Bij Ajax moet hij immers al vanaf de start van het seizoen Noussair Mazraoui voor zich dulden. 

Van de Looi heeft besloten om twee vervangers op te roepen. Melayro Bogarde van FC Groningen en Calvin Raatsie van Ajax mogen zich alsnog melden bij Jong Oranje. Het uitduel met Bulgarije begint vrijdagavond om 18.45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen