Feyenoord ziet nieuwe keeper aan het werk in benefietwedstrijd

23 maart 2022, 17:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De achterban van Feyenoord gaat voor het eerst kennismaken met keeper Valentin Cojocaru. De Roemeense aanwinst gaat vanavond in de benefietwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn eerste minuten maken. Zijn prestaties zullen met extra belangstelling gevolgd worden, gezien het teleurstellende optreden van concurrent Ofir Marciano in de wedstrijd tegen Ajax (3-2).

De komst van Cojocaru was een snelle reactie op het geblesseerd uitvallen van eerste keeper Justin Bijlow. Ofir Marciano was aangewezen als zijn vervanger, maar de club wilde graag nog een doelman met ervaring aan het keepersbestand toevoegen. Zo kwam de club terecht bij Cojocaru, die door de oorlog in Oekraïne tijdelijk kon vertrekken bij SK Dnipro-1. Nu Marciano in de Klassieker door de mand is gevallen, ligt er mogelijk zelfs een rol als eerste keeper voor hem in het verschiet.

Marciano zelf is als eerste keeper van Israël overigens een van de vele spelers die vandaag ontbreken bij Feyenoord. Dat betekent dat de basiself een mix is van bekende en minder bekende gezichten. Naast Cojocaru is er bijvoorbeeld ook speeltijd voor winteraanwinst Cole Bassett en jeugdproducten Ramon Hendriks en Denzel Hall. Met Gernot Trauner, Marcos Senesi, Jens Toornstra en Cyriel Dessers staan er echter ook genoeg gevestigde namen aan de aftrap.

Feyenoord en RKC werken om 18:00 uur in De Kuip een benefietwedstrijd af. De opbrengst van het duel gaat naar projecten om Oekraïense vluchtelingen te helpen. 

Opstelling Feyenoord: Cojocaru; Hall, Trauner, Senesi, Hendriks; Hendrix, Bassett, Toornstra; Nelson, Dessers, Linssen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen