Dessers werd volgens arbitrage 'licht opgevangen' door Martínez

23 maart 2022, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beuk die Lisandro Martínez afgelopen zondag in de Klassieker tegen Feyenoord uitdeelde aan Cyriel Dessers, werd door de arbitrage van dienst uitgelegd als 'licht opgevangen'. Dat blijkt uit beelden die ESPN woensdagavond heeft gepubliceerd. 

Er gebeurde een heleboel tijdens de ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen zondag. De ploeg van Arne Slot kwam tweemaal op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA en leek voor het eerst sinds 2005 eindelijk weer eens te winnen in Amsterdam. Maar in het laatste kwartier van de wedstrijd vocht de thuisploeg zich terug en trok ze alsnog aan het langste eind. Na afloop ging het echter vooral over het optreden van Antony, de maker van de winnende, én dus de beuk die Martínez in de tweede helft uitdeelde aan Dessers. 

Martínez en Dessers zochten elkaar nadrukkelijk op in de duels. Nadat Dessers Martínez leek te hebben afgeschud, kwam de Belg hem toch nog een keer tegen. Martínez zette hem opzij, alvorens luttele seconden later een stevige duw uit te delen terwijl de bal niet in de buurt was. Een opvallend moment. Danny Makkelie vond echter dat er niets aan de hand was. 'Opstaan, nou. Opstaan, allebei', klinkt het op een speciale aflevering van Extra Tijd bij ESPN. Makkelie kreeg steun van zijn collega's. 'Hij wordt inderdaad licht opgevangen, zoals je waarschijnlijk zelf in het veld ook kon zien.'

 

Maar niet iedereen was het eens met de beslissing van de arbitrage. Zo stelde Kenneth Pérez bijvoorbeeld dat het een strafschop had moeten zijn. "De VAR moet hier ingrijpen. De beuk die hij geeft, geeft hij vaak voordat het gevaarlijk is'', zei de analist bij ESPN. Hij kreeg bijval van collega Arnold Bruggink. Ook in Studio Voetbal waren de meningen duidelijk: toch een strafschop. "Er werd een duidelijk blok gezet", zei Theo Janssen. Pierre van Hooijdonk vond eveneens dat er een pingel toegekend had moeten worden aan de Rotterdammers. "De VAR laat hier verstek gaan."

Lees ook: Verbazing over ontbreken 'Feyenoord-penalty' in samenvatting

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen