Schoonmaak bij PEC: elf spelers weg, mogelijk drie verlengingen

24 maart 2022, 09:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle haalt in de zomer de bezem door de selectie. Elf spelers vertrekken uit de Hanzestad, waardoor technisch manager Mike Willems een behoorlijke klus krijgt. Het is de vraag of hij spelers terug moet halen voor de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie, aangezien de club onderaan staat na 27 wedstrijden.

Na het huidige seizoen neemt PEC Zwolle afscheid van zes contractspelers. Yuta Nakayama, Pelle Clement, Rico Strieder, Kenneth Paal, Ryan Koolwijk en Luka Adzic hebben te horen gekregen dat ze na de zomer niet terug hoeven te keren. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. Ook vijf huurspelers vertrekken: Oussama Darfalou, Slobodan Tedic, Daishawn Redan, Max de Waal en Djavan Anderson.

Er gaan niet alleen spelers weg, ook met aan aantal wordt gesproken over een nieuw contract. PEC wil graag door met routinier Bram van Polen, spelmaker Mustafa Saymak en talent Thomas van den Belt. Daarnaast is er de kans dat de Zwollenaren doorgaan met Maikel van der Werff, die afgelopen winter een contract tekende tot het einde van het seizoen. Daar komen mogelijk nog een aantal seizoenen bij voor de 32-jarige verdediger.

De Zwollenaren doen het onder trainer Dick Schreuder een stuk beter dan onder voorganger Art Langeler, maar het is de vraag of die opmars op tijd is begonnen. Momenteel is PEC nog altijd de hekkensluiter in de Eredivisie met twintig punten na 27 wedstrijden. De ploeg speelt in de komende weken nog tegen concurrenten Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. De andere wedstrijden zijn tegen AZ, Ajax, FC Utrecht en PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen